Zoeken

Oplevering fase 1 Het Boeket in Lelystad

Op 8 oktober jl. zijn de eerste zeven woningen van het project Het Boeket in de wijk Warande in Lelystad opgeleverd. Ufkes Apeldoorn heeft in opdracht van VolkerWessels Vastgoed deze woningen volgens het PlusWonen-concept (prefab bouwsysteem) gerealiseerd.

foto.png

Oplevering op één dag

De oplevering vond plaats op één dag, om dit mogelijk te maken waren alle projectleiders van Ufkes Apeldoorn aanwezig. Directeur Alex Voordes van VolkerWessels Vastgoed en wethouder de heer Fackeldey van de Gemeente Lelystad waren aanwezig voor het formele en feestelijke moment. Voor de bewoners was deze oplevering op één dag een voordeel omdat zij allen op dezelfde dag de sleutel van hun nieuwe woning kregen. Het formele en feestelijke moment van de sleuteloverdracht zorgde er tevens voor dat bewoners elkaar hebben leren kennen en bij elkaar een kijkje in de woning konden nemen.

De bouw van de woningen in het project Het Boeket is volgens Wethouder de heer Fackeldey opnieuw een signaal dat de woningmarkt voorzichtig de positieve kant opgaat.

Bijzonderheden van het project

De bouwtijd van deze woningen heeft slechts 55 dagen in beslag genomen. Bijzonder te vermelden is dat er in dit project zowel horizontaal als verticaal gebouwd is. De doorlooptijd van de bouw kan, door op deze wijze te bouwen, bij grotere bouwprojecten aanzienlijk verkort worden.

 

In dit project is er voor gekozen om de kozijnen van de woningen afgelakt en beglaast af fabriek te laten leveren. Hierdoor is de kwaliteit van het schilderwerk aanzienlijk beter. De verf is in de fabriek onder ideale omstandigheden aangebracht en weeromstandigheden hebben geen effect op het schilderwerk.

 

De electricien heeft in samenwerking met de cv-installateur, voor de vloerverwarming van de woningen, de tekeningen in de eigen bouwplaats geprojecteerd. Zo ontstond er een bouwpakket die later is toegepast in de woningen. Dit heeft als voordeel dat er veel minder kruisende leidingen in de woningen te vinden zijn.

 

Er waren weinig opleverpunten door de bewoners: gemiddeld nog geen 4 per woning, waarvan de meesten binnen één dag opgelost zijn. Er was zelfs een woning met geen enkel opleverpunt.

De wijk Warande biedt bewoners een ruim woningaanbod in een gevarieerde omgeving met water, bos en natuur in de directie nabijheid.

Meer informatie over dit project is te vinden op Project Het Boeket 7 woningen en www.boeketwarande.nl.