Zoeken
witte van scholten (03).JPG

Witte van Scholten 40 woningen

In het centrum van Maarssen-Dorp, op steenworp afstand van de Vecht, krijgt het nieuwbouwproject Witte van Scholten gestalte: een groene, ruim ingerichte en kindvriendelijke parkwijk. De fraaie koetswoningen (rijwoningen), royale hofwoningen (twee-onder-een-kap) en prachtige villa's met Vechtse allure hebben allemaal een riante tuin en eigen parkeerplaats.

Het project

Midden in Maarssen-dorp nabij de Vecht ligt het terrein van de voormalige kwekerij Scholten. Het terrein ter grootte van ruim 4 voetbalvelden ligt prachtig en is voor velen een droomplek om te wonen. Zusterbedrijf KondorWessels Projecten heeft de grond verworven en is al lange tijd bezig om samen met de familie Scholten een mooi project te ontwikkelen waar de nadruk ligt op groen, ruimte en comfort.

De naam van het project refereert aan de vorige eigenaar familie Scholten die hier verschillende generaties cyclamen kweekten en hun bekendste cyclaam was een witte".

 

Er komen 40 koopwoningen in klassieke bouwstijl variërend van vrijstaande villa's, twee-onder-één-kap- en koetshuiswoningen allemaal bijzonder en op mooie ruime kavels. Bij de entree zullen eveneens in kenmerkende klassieke bouwstijl 2 prachtige gebouwen met een aantal huurwoningen worden gerealiseerd. Centraal in het plan komen parkjes en een waterpartij, waardoor de opzet ruimtelijk en groen zal zijn.

Het ontwerp

Het ontwerp van de wijk is geïnspireerd op oude een historische, verkavelde buitenplaats met Vechtse elementen. Dat maakt Witte van Scholten tot een harmonieuze, intieme wijk waar het goed toeven zal zijn. Monumentaal wonen in het groen

 

Witte van Scholten wordt de mooiste wijk van Maarssen-Dorp: een evenwichtig samenspel van karakteristieke woningen in een groene omgeving. Witte van Scholten bestaat uit de Kwekerijhof  en het Gijs Scholtenpark. De Kwekerijhof is een intiem hofje dat wordt gevormd door de koetswoningen (rijwoningen) en hofwoningen (twee-onder-een-kap) rondom een plantsoen. In het schilderachtige Gijs Scholtenpark staan riante Vechtse villa's. Alle woningen hebben een prachtige tuin en u kunt parkeren op eigen terrein.

Ontwerp zelf mee

Kopers kunnen zelf meebeslissen over het ontwerp en de indeling van de nieuwe woning. Een uitbouw, extra erker of de inrichting van de bovenetage met twee extra slaapkamers zijn slechts enkele van de voorbeelden van de vele mogelijkheden.

 

In de Witte van Scholten heeft iedereen de ruimte. De woningen zijn royaal en de tuinen zijn van een fors formaat, zodat er zelfs plaats genoeg is voor een bijgebouw van zo'n 50 m2. In het bestemmingsplan is hier al rekening mee gehouden, dus u hoeft alleen nog maar te bedenken waar uw extra ruimte aan moet voldoen. Denkt u aan de ideale plek om te klussen, een Finse sauna of rustige kantoorruimte? Samen met de architect ontwerpt u ook uw volmaakte bijgebouw.