Zoeken
09-0159-05 veenendaal.jpg

't Bolwerk 30 appartementen + 35 woningen

Dragonder-Oost is een aantrekkelijke nieuwe woonwijk in Veenendaal waar ongeveer 800 woningen zijn gerealiseerd. De wijk is waterrijk met veel kanalen, wadi's en speelse vijvers. De diversiteit in de woningbouw bepaalt de aantrekkingskracht van deze wijk, waar het in een autoluwe omgeving ook prettig wonen is met kinderen.   't Bolwerk is ontwikkeld voor een brede doelgroep, waarbij speciaal rekening is gehouden met starters. Voor het ontwerp van de wijk en de woningen heeft de architect zich laten inspireren door middeleeuwse vestingwerken. Diverse elementen van het vroegere "kasteelwonen" komen o.a. terug in de naamgeving, de vormgeving van de woningen en het materiaalgebruik.

Bastion

Dit woongebouw staat als een krachtig element in het water. Aan de binnenzijde van het cirkelvormige gebouw ligt een intiem plein. De 15 eengezinswoningen zijn verdeeld over vier bouwlagen.

Arsenaal

Deze 20 eengezinswoningen worden gebouwd in vier kleine blokken en hebben een individuele uitstraling. Elk blok bestaat uit vijf woningen verdeeld in drie typen.

Lunet

Lunet 29: De 18 appartementen variëren van 68m2 tot 100m2 woonoppervlak. Door de speelse variatie van raampartijen en balkons ontstaat er een gevarieerd gevelbeeld en is nagenoeg geen appartement hetzelfde.

 

Lunet 31: Bij dit gebouw zijn de woonkamers met balkons op het Zuiden georiënteerd. De 12 appartementen variëren van 90m2 tot 104m2 woonoppervlak.