Zoeken
park wimbledon (01).jpg

Park Wimbledon

Tennispark Wimbledon te Overveen heeft in april 2013 haar deuren gesloten. Op dit terrein zal door ons, in samenwerking met Hallvard, een nieuwe wijk gerealiseerd worden. Het project bestaat uit 19 woningen, 6 appartementen en 3 kavels voor vrijstaande woningen. Het project is op 5 oktober 2013 in verkoop gegaan. De verwachting is dat wij in het 2e kwartaal van 2014 zullen starten met de bouwwerkzaamheden.   Park Wimbledon in Overveen is de ultieme plek voor mensen die volop willen genieten van het leven. Verschillende type woningen tussen stad en strand waar je lekker de ruimte hebt. De woningen hebben een eigen tuin en voor de deur is een gezamenlijk plantsoen; een ontmoetingsplek voor de bewoners en een veilige speelplek voor de kinderen. In Park Wimbledon woon je in een rustige groene buurt pal naast het sfeervolle centrum van Overveen.

Omschrijving van het plan

Park Wimbledon is een kleinschalig nieuwbouwproject op een voormalig tennispark in Overveen. De locatie komt vrij omdat de eigenaar van het tennispark met pensioen is gegaan. Het park ligt midden in een woonwijk die in de jaren dertig is gebouwd, vlak bij het NS-station en het centrum van Overveen.

 

Het plan omvat in totaal 28 woningen:

  • 6 appartementen
  • 10 eengezinswoningen
  • 9 twee-onder-één-kap woningen
  • 3 kavels voor vrijstaande woningen

Gezamenlijk plantsoen

Uniek aan het plan is dat alle woningen om een gezamenlijk plantsoen liggen. Hierdoor is het plan ruim opgezet. Dat levert aan de ene kant optimale privacy op. Aan de andere kant is het plantsoen een gezamenlijke plek waar kinderen in het zicht van de ouders kunnen spelen of een ruimte om bijvoorbeeld een buurtbarbecue te organiseren. De inrichting van het plantsoen wordt in overleg met de kopers bepaald.

Overveense architectuur

De architectuur van Park Wimbledon is gebaseerd op de karakteristieke eigenschappen van het Overveense straatbeeld. Het ontwerp is een eigentijdse vertaling en mede op de inbreng van de buurtbewoners tot stand gekomen. De gevels van de woningen bestaan uit metselwerk in combinatie met wit stucwerk in de nok. Op de daken komen donkergrijze dakpannen die mooi contrasteren met het witte stucwerk.

Locatie

Park Wimbledon ligt tussen het oostelijke en westelijke deel van de Ernst Casimirlaan in Overveen. In Park Wimbledon woon je vlak bij het gezellige dorpshart van Overveen met alle dagelijkse voorzieningen. De ligging ten opzichte van de duinen, het strand en het levendige centrum van Haarlem is heel gunstig.

De woningen

Twee-onder-één-kap woningen

Aan de noordzijde bevinden zich de twee-onder-één-kap woningen. Deze woningen zijn maar liefst ca. 188 m2 groot en hebben aan de achterzijde een breedte van bijna 9 meter. Door de ruime oppervlakte op de begane grond zijn er diverse indelingen mogelijk. Bijvoorbeeld het creëren van een garage of berging, een extra werkkamer of een extra grote woonkamer. De woning kan naar wens worden ingedeeld. De trap naar de 1e verdieping kan bijvoorbeeld in de woonkamer of in de hal worden geplaatst. Bijzonder is de optimale situering van de tuin. Zowel aan de voor- als de achterzijde zijn openslaande deuren naar zonneterrassen.

 

Half-vrijstaande woning

De half-vrijstaande woning is door het verlaagde tussendeel verbonden met de twee-onder-één-kap woningen. Net als bij de rest van de woningen heeft de voortuin een lage haag, waardoor de wijk groen en herkenbaar blijft. Door de erker aan de voorzijde ontstaat er een mooie en open toegang naar de voortuin en andersom.  Het woonoppervlak bedraagt ca. 193 m2.

 

Hoekwoningen

Op de kop van beide rijen eengezinswoningen bevindt zich een hoekwoning. Deze woning heeft een gedraaide kaprichting en een erker op de begane grond. Daardoor zijn deze woningen fors groter en hebben ze ook ramen en een dakkapel aan de zijkant. Het woonoppervlakte bedraagt ca. 174 m2. Ook hebben deze woningen een flink grotere tuin dan de rijwoningen.

 

Rijwoningen

De rijwoningen hebben een ruime achtertuin op het zuiden. Er zijn 4 verschillende varianten, waardoor elke woning individueel goed herkenbaar is. Types Cw en Csw hebben een puntdak aan de voorzijde met een raam in de wit gestuucte nok. Types C en Cs hebben een dakkapel aan de voorzijde. Het woonoppervlakte bedraagt ca. 156 tot 159 m2. De voortuin wordt omlijst door lage hagen. De achtertuin is bereikbaar via een achterom. Door de openslaande deuren aan de voor- en achterzijde van de woningen zijn beide tuinen optimaal te gebruiken.

 

Appartementen

Tussen de eengezinswoningen komen zes appartementen, die per twee op een verdieping zijn gesitueerd. De appartementen op de begane grond onderscheiden zich door de ruime tuin. Op de tweede en derde verdieping hebben de appartementen ruime balkons op het zuidwesten. Deze zijn beide te bereiken via een gemeenschappelijke lift. De gedraaide kaprichtingen zorgen dat er een duidelijke entree van het appartementengebouw ontstaat. Het gebouw is in dezelfde stijl en als onlosmakelijk geheel met de rijwoningen ontworpen. Hierdoor ontstaat er een mooie dichte straatwand rondom het gezamenlijke plantsoen. Het woonoppervlakte van de appartementen varieert van ca. 83 tot 142 m2.

 

Zelfbouwkavels

Aan de westzijde zijn drie kavels voor vrijstaande villa's voorzien. Het bestemmingsplan staat toe dat hier woningen van één woonlaag en een kapverdieping mogen worden gebouwd. De kavels zijn circa 500 m2 en hebben een te bebouwen grondoppervlak van circa 110 m2. Hierdoor kunnen er ruime woningen met tuinen op het zuidwesten worden gerealiseerd. Er is voor deze kavels binnen de richtlijnen van het bestemmingsplan een voorlopig ontwerp van woningen uitgewerkt. Deze woning kun je met de architect verder naar wens concretiseren waarna je de woning in eigen regie kunt laten bouwen.