Zoeken
oud seyst (02).jpg

Oud Seyst

KondorWessels Vastgoed heeft in samenwerking met Maapron en Rau Architecten de prijsvraag van Het Rond Vierde Kwadrant te Zeist gewonnen. Het project bestaat uit de uitbreiding van het gemeentehuis (met circa 3.000 m2 bvo), 33 corporatiewoningen en 67 koopwoningen, een ondergrondse parkeergarage met 200 parkeerplaatsen en de inrichting van het openbaar gebied. Het project is gelegen midden in het centrum van Zeist aan het Walkartpark. Zusterbedrijf Wessels Zeist is betrokken geweest bij de uitbreiding van het gemeentehuis en de bouw van de parkeergarage en Ufkes Apeldoorn heeft de bouw van de appartementen verzorgd.

Het project

Het ontwerp van het gemeentehuis is duurzaam en efficiënt. De architect is in het ontwerp van Het Rond met respect omgegaan met de bestaande monumentale bebouwing. De koopblokken, aangeduid als Oud Seyst, hebben allemaal hun eigen naam, welke verwijzen naar belangrijke historische Zeistenaren. Naast de veranderingen aan het gemeentehuis worden tussen Het Rond, de 1e Dorpsstraat en het Walkartpark 100 woningen gebouwd, plus een ondergrondse parkeergarage. De woningbouw is eigentijds, biedt lucht en ruimte en past uitstekend in het historische centrum van Zeist.

Eigentijdse woningen

Oud Seyst is een uitzonderlijk nieuwbouwproject verspreid over zeven woongebouwen worden hier drie herenhuizen en 64 koopappartementen gebouwd. Op niveau, duurzaam en autovrij. Een project dat een eerbetoon is aan de roemrijke geschiedenis van Zeist. De verkoop van de verschillende blokken zal gefaseerd plaatsvinden. Gebouw Stuivinga zal als eerste in de verkoop gaan. De overige blokken volgen later.

 

Gebouw Zocher

Genoemd naar architect Jan Zocher jr. die de herinrichting van het park van Slot Zeist voor zijn rekening nam.

Gebouw Zocher telt 3 woonlagen, elk met 2 appartementen, ieder met eigen, unieke mogelijkheden. De 6 typen appartementen variëren van 114 tot 133 m2 en vallen in de luxe prijsklasse. De appartementen hebben 4 of 5 kamers en beschikken allemaal over een tweede badkamer en open keuken. De tuin op het noordoosten grenst direct aan Walkartpark. De appartementen op de bovenste etage hebben niet alleen een loggia aan de woonkamer, maar ook een dakterras dat garant staat voor een wijds uitzicht.

 

Gebouw Copijn

Genoemd naar Hendrik Copijn. Van zijn hand is het nieuwe ontwerp voor het Walkartpark.

Gebouw Copijn telt 6 zeer lichte appartementen verdeeld over 3 woonlagen. Deze 4- en 5-kamerappartementen in het luxe segment zijn allen voorzien van een tweede badkamer en een open keuken. De grootte varieert van circa 112 tot 134 m2. De buitenruimten bieden allen een prachtig uitzicht op het aangrenzende Walkartpark. Bijna alle appartementen op de verdiepingen hebben een Frans balkon aan de woonkamer en één van de slaapkamers.

 

Gebouw Stuivinga

Genoemd naar Jan Stuivinga die in Zeist onder meer het Raadhuis, landhuis Veldheim en het Post- en Telegraafkantoor ontwierp.

Dit grootste gebouw gelegen naast het gemeentehuis en aan het Walkartpark, heeft 5 en 6 woonlagen en telt 19 appartementen met 2, 3 of 4 kamers. De afmetingen variëren van circa 59 tot 130 m2. Alle appartementen hebben een open keuken en een eigen buitenruimte. 4 appartementen beschikken zelfs over een ruim 2e balkon op het zuiden.

 

Gebouw Marsman

Genoemd naar de dichter Hendrik Marsman, vermaard om zijn werk uit 1936 "Denkend aan Holland".

De 10 appartementen in gebouw Marsman hebben een grote diversiteit. Er zijn maar liefst 7 verschillende types, met 2, 3, 4 of zelfs 5 kamers, variërend van circa 60 tot 135 m2. De woonkamers in de grote appartementen hebben een oppervlakte van maar liefst 50 m2. Alle appartementen beschikken over een open keuken. Marsman telt 4 woonlagen, met elk 2 of 3 appartementen. De bovenste verdieping herbergt 2 unieke penthouses.

 

Gebouw Kamperdijk

Genoemd naar Nicolaas Kamperdijk die in de jaren '30 onder meer de Hervormde kerk in Zeist in neogotische stijl ontwierp.

Het gebouw bestaat uit 2-, 3- en 4-kamerappartementen (5 verschillende typen) met allen een open keuken. Het gebouw telt 3 woonlagen en herbergt 12 appartementen allen voorzien van een eigen buitenruimte, gelegen aan de heerlijk ruime woonkamer. De grootte van al deze lichte appartementen varieert van circa 57 tot 109 m2.

 

Gebouw Mourot

Genoemd naar de schilder, tekenaar en lithograaf die diverse buitenplaatsen in en om Zeist in beeld bracht.

In Mourot vindt u voornamelijk kleine appartementen met 2 of 3 kamers (woonoppervlak circa 57 tot 80 m2), in het goedkope segment. Alle appartementen hebben een eigen buitenruimte gelegen aan de woonkamer. Dit gebouw herbergt tevens een uniek hoekappartement met 3 kamers en een tuin op het westen, plus uitzicht op het groene plantsoen. De 11 appartementen in gebouw Mourot zijn verdeeld over 4 woonlagen.

 

Koopwoningen De Meester

Genoemd naar de Zeister schrijver Johan de Meester. Hij woonde in de 1e Dorpsstraat en schreef onder andere "De zonde in een deftig dorp" (1921) dat zich afspeelt in Zeist.

Het complex omvat 3 prachtige herenhuizen. De invulling hiervan wordt nog nader bepaald. De verkoop van deze woningen zal de laatste fase zijn.