Zoeken
oranje en de wit, vleuten (04).jpg

Oranje en de Wit 32 PlusWoningen

In opdracht van Bouwfonds ASR hebben wij 32 boogwoningen gebouwd in het PlusWonen-concept. De woningen zijn onderdeel van het project de Tuinen van Vleuten.   De inspiratie voor een naam als de Tuinen van Vleuten lag voor de hand. Nog niet zo lang geleden teelden tuinders hier hun groenten. Het is nog altijd een gebied met een landelijk karakter. De Tuinen van Vleuten is een bijzonder nieuwbouwproject en onderdeel van deelplan Vleuterweide. Het plezierige van nieuwbouwproject de Tuinen van Vleuten is dat het niet op een nieuwbouwwijk lijkt. Een patroon van straten en straatjes dat elke keer weer anders lijkt. Nieuwbouwwoningen die niet allemaal hetzelfde zijn, maar door een subtiel detail weer net even van elkaar verschillen. De wijk is autoluw van opzet en groen en water hebben een royale plaats toebedeeld gekregen.

De woningen

De Oranje & De Wit woningen zijn een typisch voorbeeld van de Hollandse school. Woningen die geen tierelantijnen nodig hebben om te imponeren en die hun kleurstelling direct hebben geleend van de nationale driekleur. De gekozen situering van de woningen doet recht aan het bijzondere karakter van het plan De Tuinen van Vleuten.

 

De twee-onder-één-kapwoningen en de herenhuizen staan niet recht in het gelid, maar in een fraaie boog. De woonkamers kijken uit over een brede groenstrook. De woningen kenmerken zich door een stijlvolle uitstraling en hoog afwerkingsniveau.