Zoeken
Salland luchtfoto aug 2011.jpg

Op- en overslagdepot Salland Olie

Voor Salland Olie hebben wij een nieuw op- en overslagdepot voor brandstoffen aan de nieuwe Zuiderzeehaven te Kampen gerealiseerd. Op 24 november 2010 werd met het slaan van de laatste paal het officiële startschot voor de bouw gegeven.

Salland Olie

Sinds 1973 is Salland Olie één van de grootste leveranciers van hoogwaardige brandstoffen en smeermiddelen in Oost-Nederland. Met de vorming van een joint venture met Texaco verwierf Salland Olie in 1982 het exclusieve recht dat merk te voeren in haar regio.

Het depot

Dit nieuwe depot stelt Salland Olie in staat de door haar te distribueren brandstoffen, grotendeels bestemd voor haar tankstations, over diep vaarwater aan te voeren, op te slaan (ruim 20.000m3) en vervolgens in tankauto's naar de uiteindelijke bestemming te brengen.

 

Op het perceel hebben wij een aantal tanks met doorsneden van 21, 15, 7 en 5 meter geplaatst. De tanks hebben een hoogte van ongeveer 15 meter. Voor de depots is een laadstation gebouwd en diverse bijgebouwen. Op het laadstation kunnen 4 vrachtwagens gelijktijdig verschillende soorten brandstof laden. De bijgebouwen dienen voor pompen en techniek om de brandstof vanaf het schip via de tanks naar de desbetreffende vrachtwagen te transporteren.