Zoeken
mambohof (05).jpg

Mambohof 27 ClimateReady woningen

Project de Mambohof is een kleinschalig en uniek woningbouwproject in de jongste wijk van Apeldoorn, Zuidbroek. In de Mambohof komen keuzevrijheid en klimaatneutraal wonen bij elkaar.

Zuidbroek

Mambohof ligt in het hart van Zuidbroek, in Apeldoorn Noord-Oost. Een wijk die sinds een paar jaar in ontwikkeling is en veel zal betekenen voor een groen, modern en dynamisch Apeldoorn. De wijk Zuidbroek bestaat uit drie deelgebieden met in totaal ca. 1300 woningen. Mambohof ligt in het eerste deel van de wijk, 't Mozaïek (± 1300 woningen). De hele wijk wordt gebouwd volgens het concept energieneutrale stad. Het doel van dit concept is het gebruik van fossiele energiebronnen beperken en CO2-uitstoot terugdringen. Zo is in Zuidbroek een warmtenet (stadsverwarming) aangelegd waarmee alle huizen worden verwarmd. Alle huizen worden bovendien gebouwd met klimaatondersteunende materialen en ingericht op energiezuinige installaties.

Mambohof en het nieuwe verkopen

De mogelijkheden binnen het project Mambohof zijn eindeloos. Bij het project is er gebruik gemaakt van "verkoop in nieuwe stijl". Potentiële kopers hebben grote invloed gehad op het ontwerpen van de woningen. Opdrachtgever Loostad Vastgoedontwikkeling heeft het plan ontwikkeld door belangstellenden eerst een vragenlijst met wensen en voorkeuren voor te leggen. Door middel van deze klankbordgroep was het streven om zo reëel mogelijk in beeld te krijgen waar (binnen het budget) een "droomwoning" aan moet voldoen. Met name het gevelbeeld en de indeling van de woning zijn deels zelf te bepalen.  Via de projectwebsite kunnen kopers zelf bepalen hoe hun droomhuis eruit komt te zien en welke ClimateReady® maatregelen er kunnen worden genomen.

 

Aan de Mambohof staan 27 woningen. Tussenwoningen, hoekwoningen en vier twee onder één kap woningen. Het woonoppervlak van de huizen is rond de 125 m2. Aan de Mambohof ervaar je naast het unieke, eigenzinnige ontwerp ook het stijlvolle hofjesgevoel. Een beschutte plek in een levendige wijk.

PlusWonen en ClimateReady®

Een PlusWonen huis van VolkerWessels is standaard al 10% energiezuiniger dan het bouwbesluit voorschrijft. ClimateReady® is gericht op het verminderen van energieverbruik en daarmee het beperken van CO2-uitstoot en de woonlasten. ClimateReady® woningen presteren in hun basisuitvoering al tussen de 10 en 20% beter dan de meest recente wettelijk voorgeschreven EPC-norm van 0.8 voor nieuwbouwwoningen. Alle ClimateReady® woningen worden gebouwd met hout met het FSC-keurmerk en hoogwaardige isolatie. Daarnaast heeft de koper zelf de keuze uit een aantal optionele extra (leef)klimaat verbeterende installaties, zoals een zonneboiler en CO2-gestuurde ventilatie. De toegevoegde waarde van ClimateReady® zit ‘m niet alleen in het zuinige gebruik. ClimateReady® huizen zijn ook nog eens comfortabel en stijlvol.