Zoeken
feniks, Zwolle (02).jpg

Feniks 12 appartementen + 58 woningen

De komende jaren verandert de wijk De Kamperpoort in Zwolle ingrijpend. Het wordt een zeer gevarieerde stadswijk met tweemaal zoveel bewoners en woningen als nu. Overal zal vernieuwing of verandering zichtbaar zijn.   Ook het verdwijnen van een aantal oude bedrijfscomplexen, zoals de Fenixfabrieken en het op die plaats bouwen van nieuwe eengezinswoningen, appartementen en voorzieningen, zal de wijk veel gevarieerder en levendiger maken. Een centraal plein en veel meer groen maken de wijk een attractieve plek om te wonen. Kamperpoort zal een sterkere verbinding krijgen met de binnenstad, onder meer door de bouw van een nieuwe brug en de Willemspoort.

Het Plan

In totaal worden er in dit plan 70 grondgebonden koop- en huurwoningen, 33 appartementen, 33 zorgunits, AHOED (Apotheker, Huisartsen Onder Eén Dak) en een 4-tal bedrijfsruimten gebouwd. Hiervan zal Ufkes Apeldoorn 12 appartementen en 58 woningen realiseren. In mei 2010 zijn we in opdracht van DLH Ontwikkeling te Zwolle gestart met de bouw. De architect van dit project is Mulleners & Mulleners te Amsterdam.

 

Het plan kenmerkt zich door het kleurgebruik en de afwisselende gevelbeelden. In een verlaagde parkeerhof is er voor iedere bewoner een eigen parkeerplaats. Een unieke kans om een nieuwbouwwoning te kopen zo dicht bij de gezellige winkelstraten van Zwolle.

Woningtypen

Het plan bestaat uit tien verschillende typen woningen en appartementen:

 

Sfinx

Sfinx is een fraai en kubistisch gebouw waarin 3 appartementen zijn gehuisvest.

Het geheel is een strak vormgegeven woonblok met veel raampartijen en effectieve ruimte.

 

Pegasus

Pegasus is een markant appartementengebouw bestaande uit drie speels ingedeelde appartementen. Het gebouw heeft door zijn forse kap en vele sfeervolle raampartijen een robuuste, doch vriendelijke uitstraling.

 

Triton

Triton is een eigentijds woonhuis voorzien van twee bijzondere appartementen. De uitstraling is robuust door forse raampartijen en kap.

 

Sirene

Sirene is een verrassend ruime stadswoning met maar liefst vier woonlagen. Deze woning heeft een bijzonder speelse indeling en een fantastisch dakterras.

 

Centaur

Centaur 1 is een strak vormgegeven, robuust woonhuis met royale vertrekken. Centaur 2 is eveneens een royaal woonhuis met sfeervolle raampartijen en een zeer fraaie kapconstructie.

 

Faun

Faun is een royaal en verrassend ingedeeld woonhuis met veel grote raampartijen.

 

Griffioen

Griffioen is een prachtig en statig woonhuis gelegen boven de passage, waardoor een zeer speelse indeling is ontstaan. Dit woningtype wordt uitgevoerd met een plat dak en een woning met kap.

 

Hydra

Hydra is een bijzonder fraai vormgegeven gebouw met zowel historische als moderne stijlkenmerken dat ruimte biedt aan winkels, parkeerplaatsen, studio's en appartementen.

 

Anka

Anka is een robuuste woning in een strakke en traditionele vormgeving. Bijzonder hierbij zijn de royale afmetingen van de kamers.

 

Meermin

Meermin is een markant en royaal bemeten helft van een dubbel woonhuis.

 

Eenhoorn

Eenhoorn heeft een historisch stads karakter.