icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Apeldoorn

De Waterlijn 25 appartementen

Deelgebied Welgelegen -de locatie van deze royale appartementen en onderdeel van de Kanaaloevers- maakt haar naam waar. Het biedt de voordelen van de centrale ligging, zeker met de fietsbrug. Tegelijkertijd heeft het gebied de allure van een moderne buitenplaats. Het gebied heeft in korte tijd al een sterke reputatie opgebouwd. Bepalend voor het gebied is het kanaal en haar oevers.   De Waterlijn maakte deel uit van een groter project met het appartementengebouw de Vrijheid, de Ruimtewoningen, de Zonnewoningen en een geschakelde villa. Samen delen ze een grote ondergrondse parkeervoorziening, een besloten binnentuin, een gemeenschappelijke groenstrook.

Start bouw
september 2007
Oplevering
februari 2009
Opdrachtgever
Loostad Vastgoedontwikkeling te Apeldoorn
Architect
Bureau Noordeloos te Groningen
Constructeur
Goudstikker de Vries te 's-Hertogenbosch

Het gebouw

Het elegant gebogen gebouw herbergt 25 appartementen. Tien verschillende types verdeeld over 5 etages. Het ontwerp van de gevel is geinspireerd door de golven in het kabelende water van het kanaal. De balkons die uitzicht bieden op datzelfde kanaal, vormen met het ronde metselwerk sierlijke curven in het gevelbeeld. Alle appartementen hebben een aantrekkelijke buitenruimte. De maisonnettes hebben zelfs een groot terras over de gehele breedte van de woningen. Het niveauverschil en het trappetje geeft het terras extra sfeer.