icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Apeldoorn

8 Zonnewoningen Kanaaloevers

De centrale ligging van het gebied de Kanaaloevers biedt vele mogelijkheden en heeft in korte tijd al een sterke reputatie opgebouwd. Bepalend voor het gebied is het kanaal en haar oevers. Voor planten en dieren is het de slagader van Apeldoorn.   De Zonnewoningen maakten deel uit van een groter project met de appartementencomplexen de Vrijheid en de Waterlijn, de Ruimtewoningen en een geschakelde villa. Samen delen ze een grote ondergrondse parkeervoorziening, een besloten binnentuin en een gemeenschappelijke groenstrook.

Status
Opgeleverd
Start bouw
juni 2007
Oplevering
mei 2009
Opdrachtgever
Loostad Vastgoedontwikkeling te Apeldoorn
Architect
Van Wylich Architecten te Eindhoven
Constructeur
Goudstikker de Vries te 's-Hertogenbosch

8 zonnewoningen

De Zonnewoningen danken hun naam aan de lichte en transparante architectuur. Zowel voor als achter heeft de raampartij de maximale breedte, zodat het licht alle ruimte krijgt. Op de eerste verdieping is door het grote raam zonder glas de blauwe lucht te zien. Dit verraadt de bijzondere indeling van de woning, waar ruimte is gelaten voor de lichtste kamer van het huis: een ommuurd terras op de eerste etage. De woningen zijn meer dan 7 meter breed, bijna 11 meter diep en hebben in totaal 130 m2 woonoppervlak. De voordeuren van de Zonnewoningen komen uit op de gemeenschappelijke binnentuin. Deze buitenruimte is door middel van een poort afgesloten van de openbare weg.