Zoeken
cinema paradiso, hoofddorp (08).jpg

Cinema Paradiso Bioscoop + 126 appartementen

In september 2010 zijn wij in opdracht van Delta Projectontwikkeling gestart met de bouw van Cinema Paradiso. Dit appartementencomplex omvat negen woonlagen met 126 studio's/ appartementen voor o.a. starters op de koopwoningmarkt. Het gebouw ligt middenin het kloppende stadshart van Hoofddorp, hét culturele centrum van de Haarlemmermeer. Het complex ligt aan het nieuwe Cultuurplein, boven een deel van het winkelcentrum en bovenop de nieuwe bioscoop. Van ‘s morgens tot ‘s avonds is er van alles te beleven op cultureel gebied met vele horecafaciliteiten.

Het gebouw

Het gebouw bestaat uit twee delen:

  • 4 bouwlagen met commerciële ruimten (o.a. een grand café/ restaurant) en de bioscoop.
  • 9 bouwlagen met appartementen.

 

In de parkeergarage onder het complex (Q-Park Polderplein) kunnen bewoners een parkeerplek huren. De parkeergarage is direct vanuit het appartementencomplex via een lift (met toegangsbeveiliging) en trappenhuis te bereiken.

 

Via de hoofdentree op de begane grond komt men in een hal met twee liften en een trappenhuis. Via de zij-ingang aan de noordoostzijde van het gebouw is de gemeenschappelijke fietsberging op de begane grond te bereiken. Achter in het gebouw is een derde lift en een tweede trappenhuis.

 

Op de eerste verdieping bevinden zich de bergingen. Ieder appartement heeft een berging. De bergingen zijn zowel via de liften als via de trappenhuizen te bereiken.

De appartementen

Alle 9 woonlagen hebben een middengang, waaraan de appartementen liggen. Per woonlaag zijn er 14 appartementen. De onderste woonlaag ligt meer dan 18 meter boven straatniveau. De hoogste ligt meer dan 40 meter boven het Cultuurplein.

 

De appartementen zijn opgeleverd met een complete badkamer, maar zonder keuken. Wel waren daarvoor alle aansluitingen aanwezig.

Het gebruiksoppervlak van het grootste deel van de appartementen (Type A) varieert tussen de 61 en 64 m2. 16 appartementen hebben een gebruiksoppervlak van rond de 80 m2. Alle 14 appartementen op de eerste woonlaag hebben een dakterras. Daarnaast hebben de overige appartementen een balkon of Frans balkon (dubbele, openslaande deuren).

 

Het uitzicht is al vanaf de onderste woonlaag van Cinema Paradiso - boven het drie verdiepingen hoge bioscoopcomplex - zonder meer fantastisch te noemen. De hoogst gelegen woningen aan de westkant van het complex (meer dan 40 meter boven het plein) kunnen kijken tot aan de duinen langs de kust en de woningen aan de oostkant blikken in de richting van Schiphol.

De constructie

Het gebouw is gebouwd op een bestaande kelder behorende bij het overdekte winkelcentrum. Het skelet van de onderbouw (bioscoop) is uitgevoerd in betonnen- en stalenkolommen met stalen liggers welke deels zijn gevuld met beton. Het skelet van de bovenbouw (appartementen) is volledig uitgevoerd in een staalconstructie. In totaal zit er in het gebouw circa 800 ton staal verwerkt.

 

De vloeren van het hele gebouw zijn uitgevoerd in kanaalplaatvloeren, totaal circa 15.750 m2.De voorgevel bestaat uit een aluminium vliesgevel en reglit-glas elementen. De overige gevels zijn uitgevoerd in een stalen damwand bekleding. De gevels van de appartementen zijn uitgevoerd in een aluminium elementengevel met lichtgewicht prefab betonnen balkons.