Zoeken
Arnhem Buitenplaats 2 blokken herenhuizen

Buitenplaats Koningsweg

Buitenplaats Koningsweg is een culturele enclave; een bijzondere en unieke plek waar kunst en landschap, wonen en werken, natuur, erfgoed en architectuur hand in hand gaan.

Wonen in de Natuur

Bij de ingang van Buitenplaats Koningweg, dichtbij een groen beukenbos hebben wij drie woningblokken gebouwd. Elk van deze blokken bevat 7 prachtige herenhuizen. Onder de woningen is ruimte om te parkeren en vanaf de privé vlonders stap je zo het bos in. Een unieke plek om te wonen. 

 

 

Arnhem Buitenplaats Rijen
Arnhem Buitenplaats blok en groen

Wonen in de Historie

De 3 bouwblokken maken deel uit van een groter complex op de Buitenplaats. Dit verassende dorpje ten noorden van Arnhem - verstopt in het groen van de Hoge Veluwe - heeft een bijzondere historie. In de Tweede Wereldoorlog werd deze locatie gebruikt door de Duitsers. Er stonden twee gecamoufleerde kazerneterreinen rondom het vliegveld (Fliegerhorst) Deelen. De bezetters vermomden de militaire gebouwen als boerendorpjes om ontdekking vanuit de lucht te voorkomen. 

Deze historie is doorgewerkt in de achitectuur van de 3 woningblokken. De huizen zijn vernoemd naar de 3 militaire kazernegebouwen: KKN 1, 2 en 3, en staan op de dezelfde plek. De nieuwe gebouwen krijgen ook dezelfde volume en contouren als de historische ensembles.