Zoeken
7330-park-view-5.jpg

61 woningen en 24 appartementen De Krijgsman

Op het voormalige kruitfabrieksterrein in Muiden zal de komende jaren een bijzonder woongebied worden gerealiseerd: De Krijgsman Muiden. In het gebied worden verschillende buurten gerealiseerd met ieder een eigen karakter. Landelijk, vestingstedelijk of modern industrieel, voor elk wat wils. Een uniek gebied met een grote verscheidenheid aan kwalitatieve woningen nabij Amsterdam, het Gooi en hartje Muiden.   Ufkes Apeldoorn realiseert 61 woningen en 24 appartementen welke onderdeel zijn van drie verschillende wijken.

Wonen aan het parkje

Het park vormt met een binnenhaventje de entree van het plandeel De Vestingstad en ligt centraal tussen 26 woningen met een romantische uitstraling in verschillende soorten, die variëren in breedte (beukmaat), diepte en typering. Zo hebben de woningen aan de zuidzijde een op het zuiden georiënteerde tuin met bij de meeste een ligplaats voor uw sloep. Aan de parkzijde hebben de woningen een oprit voor twee parkeerplaatsen op het eigen perceel. De woningen aan de noordzijde hebben een terras op zuid met zicht op het park. U parkeert er op het achtergelegen binnenhof. Vanuit elke woning heeft u zicht op het centraal gelegen park ingericht met bomen met bloesems, gras, een wandelpad en een speelplaats. Het park heeft een lengte van circa 75 meter en een breedte van gemiddeld 25 meter. Via het wandelpad in het park kunt u langs het haventje richting het ‘voormalige kruitbos’ lopen. Het haventje biedt een mogelijkheid voor een ligplaats voor uw sloep indien uw perceel niet direct grenst aan het vaarwater van De Krijgsman.

 

 

Wonen aan het zuidelijke jaagpad en wonen langs De Tuinen

De term ‘jaagpad’ komt van de tijd dat men zogenaamde trekschuiten over het water voorttrok met paarden. Het waren destijds smalle paden langs het water. De percelen van de woningen aan het ‘jaagpad’ worden met dat idee ontworpen. Het pad dat aan de voorzijde langs de woningen ligt is weliswaar bereikbaar voor een auto maar u waant zich op een fiets-voetgangerspad. De meeste woningen bevatten een plek voor een op het zuiden gelegen steiger aan het water. Hier vandaan stapt u zo in uw sloep. Dit plandeel heeft verschillende soorten woningen, die variëren in breedte (beukmaat), diepte en typering.