Zoeken
definitieve keuzes cluster A.jpg

17 herenhuizen en 8 appartementen Veemarkt

Wij bouwen voor het project Marktheeren in Utrecht 17 herenhuizen en 8 appartementen.   MarktHeeren ligt in het populaire Noordoostelijke deel van Utrecht, een prachtige beeldbepalende locatie aan een brede groene zone nabij de geliefde Utrechtse wijken als Wittevrouwen en Tuindorp-Oost. Hier heb je een fijne plek met veel groen om je heen en dat terwijl je in 10 minuten fietsen in hartje Utrecht staat.

Ideale locatie

In de buurt zijn diverse scholen en kinderdagverblijven en voor de dagelijkse boodschappen ga je naar het winkelcentrum De Gaard in Tuindorp. Een rondje hardlopen doe je in de prachtige Voorveldse Polder, samen heerlijk wandelen in de Biltse duinen of naar het Griftpark waar van alles is te doen. MarktHeeren ligt ook ideaal ten opzichte van de diverse sportclubs.

 

In de auto, zit je met 5 minuten op de A27, A28 en de N230 (Zuilense Ring aan de noordkant van Utrecht). Ook het openbaar vervoer is prima geregeld. Bushalte Veemarkt (buslijn 5,77 of 8) is op 50m voor de deur en in 10 minuten fiets je naar Utrecht Centraal (3.1 km) of Utrecht Overvecht voor de trein.

17 Herenhuizen

 

 

De herenhuizen zijn onderverdeeld in 3 clusters:

 

Cluster A

Cluster A bestaat uit 6 grondgebonden herenhuizen, 1 van 6.00m breed en 5 van 5.40m breed, standaard in 3 of optioneel 4 bouwlagen. In cluster A  zorgt een warme, grijsbruine kleurtoon voor eenheid, waarbij ieder herenhuis haar eigen expressie krijgt. De afmetingen en het type van de raamopeningen aan de straat- en tuingevel zijn gebaseerd op de oriëntatie. Zodoende wordt het binnenmilieu comfortabel, met behoud van goede isolatie van de woning en een lage milieubelasting (passieve zonenergie). De gevelvlakken krijgen hierdoor een ingetogener uitstraling.

 

Cluster B

Cluster B bestaat uit 5 grondgebonden herenhuizen van 6.00 m breed, over standaard in 3 of optioneel 4 lagen.
In cluster B zorgt een gedistingeerd antraciete kleurtoon voor eenheid, waarbij ieder herenhuis haar eigen expressie krijgt.
De afmetingen en het type van de raamopeningen aan de straat- en tuingevel zijn gebaseerd op de oriëntatie. De ramen worden voorzien van vaste zonwering tegen opwarming door zoninstraling op het warmste moment van de dag. Zodoende wordt het binnenmilieu comfortabel (passieve zonenergie). Deze lichte penanten zorgen voor een extra voile, kenmerkend voor deze cluster, die een fris accent aan de gedistingeerde gevels toevoegt.

De gevels van de herenhuizen kunnen worden uitgevoerd in antraciete baksteen (2 soorten) of antraciete leisteen. De materialen zijn geselecteerd om hun ingetogen uitstraling, die in stijl combineert met de witte penanten bij de raamopeningen.

 

Cluster D

Cluster D bestaat uit 6 grondgebonden herenhuizen van 4 x 6.0m en 2 x 5,4m breed, standaard in 3 of optioneel 4 bouwlagen. In cluster D zorgt een expressief rode kleurtoon voor eenheid, waarbij ieder herenhuis haar eigen uitstraling krijgt.

Er zijn 3 basisprincipes ontworpen waarbij ieder herenhuis haar eigen expressie krijgt, met grote ramen in de op het zuiden georiënteerde voorgevel. De ramen worden voorzien van beweegbare ‘louvres’ tegen opwarming door zoninstraling op het warmste moment van de dag, zoals gebruikelijk in zuidelijke landen. Zodoende wordt het binnenmilieu comfortabel (passieve zonenergie). De zonwering kan vouwen of schuiven en valt elegant achter het gevelvlak in de raamopening.

 

De gevels van de herenhuizen kunnen worden uitgevoerd in 3 soorten rode baksteen. Onze voorkeur is gegaan naar stenen die door de klei, het reliëf en het metselpatroon op verschillende manieren een warme, genuanceerde uitstraling bieden.  

8 Appartementen

Het appartementengebouw cluster C vormt in kleurstelling de overgang tussen het antraciete cluster B en het rode cluster D. Om de grotere vlakken van dit stevige cluster voldoende nuance te geven is gekozen voor een metselwerk met een rijk kleurenpalet in rode, bruine en beige tonen. In de hoek is een accent dat ontstaat door balkons. Deze hoek heeft een contrasterende technische materi­alisatie met aluminium en glas en benadrukt de scherpe hoek in het bouwblok. In de gevel zijn ook grote openingen gemaakt waarachter de overige balkons zijn gesitueerd. Deze balkons zijn door de horizontale ver­springing dubbelhoog, zodat er voldoende zon in kan stralen, zelfs in combinatie met de behoorlijke diepte van de terrassen. Alle balkons hebben een oriëntatie op het zuiden. In de zuidgevel worden de kozijnen voor­zien van screens als zonwering. De oostgevel heeft vaste delen als zonwering. Deze detaillering zorgt voor een geleidelijke overgang naar het naastgelegen cluster B  waar de zelfde zonwering wordt toegepast. De zonwering is verticaal bij de smallere ramen en haakvormig bij de grotere vierkante ramen. Deze grote raamopeningen, gecombineerd met de zonwering, zorgen voor een duur­zaam gebouw, dat optimaal gebruik maakt van passieve zonenergie.

 

Het appartementengebouw heeft een centraal trappenhuis zodat de woningen breed aan de gevel komen te liggen met veel daglicht en uitzicht. De woningen zelf hebben een kern met een vaste positie voor de schacht en het toilet. Verder zijn de woningen zeer flexibel en door de koper zo goed als volledig vrij in te delen.

 

Een ‘stoer’ appartementengebouw die veel wooncomfort te bieden heeft!

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u de projectenwebsite bezoeken: www.marktheeren.nl