Zoeken

VolkerWessels en Staedion bouwen zonder onrendabele top!

De uitvraag van Staedion was: ontwikkelen, realiseren en onderhouden van circa 227 sociale huurwoningen zonder onrendabele top.Loostad Vastgoedontwikkeling, IBB Kondor en Bouwmaatschappij Ufkes hebben in samenwerking met architect De Zwarte Hond en Mondria Advies met het plan ‘De Tuinen van Morgenstond’ de beste invulling gegeven aan deze opgave. In de wijk Morgenstond worden zes gebouwen met 227 woningen aan de Coevorden- en Haveltestraat gesloopt, waarvoor in de plaats het plan van VolkerWessels met 244 betaalbare huurwoningen terugkomt.

Sfeerbeeld Coevordenstraat.jpg

Geen onrendabele top

De woningen die worden gerealiseerd aan de Coevorden- en Haveltestraat worden gebouwd zonder onrendabele top. Dit kan onder andere omdat gekozen is voor woningen met een kwalitatief goed afwerkingsniveau en met een gemiddelde oppervlakte van 60 m2. Bewoners in Den Haag krijgen met dit plan toegang tot een kwalitatief en hoogwaardige betaalbare huurwoning.

Huidige bewoners

Op dit moment verhuizen de huidige bewoners met een voorrangsverklaring naar een andere passende woning. De verwachting is dat de gebouwen eind dit jaar leeg zijn. Staedion zal snel daarna starten met de sloop. De start bouw staat gepland voor begin 2017 en de oplevering van de nieuwbouw start met de eerste blokken in 2018.

Nieuwe manier van samenwerken

De ontwikkeling, realisatie en het meerjarig onderhoud voor de komende 20 jaar is aanbesteed middels een DBM-aanbesteding. Met dit contract heeft Staedion een andere werkwijze voor ogen. Staedion is de regisseur die de kaders stelt en uitgaat van de expertise van Loostad, niet alleen voor de ontwikkeling en de bouw, maar ook voor het onderhoud de komende jaren.