Zoeken

Vervolg sloop en nieuwbouw Dr. Schaepmanlaan Zeist

Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn bv gaat in opdracht van R.K. Woningbouwvereniging Zeist in totaal 68 woningen bouwen. De opdracht is verleend in het kader van de verduurzaming van het vastgoed van RKWBV. De nieuw te bouwen woningen voldoen aan de nieuwe regelgeving, zijn energiezuinig en krijgen hierdoor een verbetering van het energielabel. De woningen krijgen een EPC-waarde van 0,6 met een A-label.

Situatie Dr. Schaepmanlaan.png
Situatie Dr. Schaepmanlaan.png

Project

Het project is opgedeeld in twee fases. De eerste fase omvat 24 woningen.

In november is gestart met de sloop van de reeds bestaande woningen en de (asbest)sanering.

De verwachte start bouw is in maart 2015 met een verwachte oplevering eind 2015.

 

De nieuw te bouwen woningen behouden het oorspronkelijk gevelaanzicht, waardoor een markant stuk Zeist geheel wordt teruggebouwd in de oude stijl maar met alle gemakken en duurzame kenmerken van een moderne woning. Deze aanpassingen verhogen het wooncomfort voor de bewoners aanzienlijk.

In de nieuwe situatie komt een mooi en nieuw herkenningspunt in de wijk: de zgn. poortwoning.

 

Bewoners zijn door middel van een bewonersavond geïnformeerd over het Definitief Ontwerp en zijn erg tevreden over de plannen, ondanks een noodzakelijke doorgevoerde bezuinigingsronde.

 

Het vervolg, fase 2 (nog eens 44 woningen) staat gepland voor 2016.

Historische stap

De R.K. Woningbouwvereniging Zeist is erg blij met deze historische stap. “Er is de laatste jaren intensief overleg geweest met de bewoners. Het was de uitdrukkelijke wens om de mooie uitstraling van de gevel te behouden. De corporatie wilde de huizen uit 1910 ook op nieuwbouw-kwaliteit hebben en verduurzamen. Dat gaat nu gebeuren en daar zijn we bijzonder trots op”, zegt Camiel Schuurmans, directeur van de R.K. Woningbouwvereniging.

 

Ufkes Apeldoorn heeft in de zomer van 2014 een schitterend nieuwbouwproject in hetzelfde plangebied opgeleverd. Het is fijn dat de samenwerking nu kan doorgaan bij de renovatie van dit schitterend stukje Zeist.