Zoeken

Ufkes bouwt huurwoningen voor IJsseldal Wonen op het terrein van de Detmers kazerne in Eefde

De voormalig Detmers kazerne in Eefde, is een perfecte locatie voor een mooie groene woonwijk. Het totale bouwplan voor deze locatie bestaat uit tachtig woningen. Woonstichting IJsseldal Wonen is van twintig huurwoningen de opdrachtgever. Een aantal woningen wordt door Ufkes gebouwd.

RVoss Foto IJSSELDAL W 08.jpg

Start bouw

Hegeman Bouw uit Vriezenveen bouwt vanaf medio oktober 2022, in opdracht van IJsseldal Wonen, vijftien eengezinswoningen. Wij nemen vijf eengezinswoningen voor onze rekening. De bouw hiervoor is afgelopen mei al gestart.

Het gaat om twintig sociale huurwoningen. Het zijn kleine eengezinswoningen. De hoekwoningen zijn wat ruimer van opzet dan de tussenwoningen. Het zijn drie woonblokken van acht, zeven en vijf woningen. De vijf woningen, waarvan de bouw al gestart is, zijn al verhuurd. Voor de overige vijftien woningen adverteert IJsseldal Wonen binnenkort op Woonkeus Stedendriehoek. Kijk hiervoor op de website: www.woonkeus-stedendriehoek.nl

 

Parkachtige omgeving

De architecten lieten zich inspireren door de oude buitenplaatsen in dit gebied. Tussen de woningen komt een gedeeltelijk autovrij park met kronkelende paden en een rijke schakering van bomen en heesters. De architectuur heeft een natuurlijke uitstraling die precies past bij de omgeving.