Zoeken

Ufkes Apeldoorn en ZorgID winnen prijsvraag 3e fase Ittersumerlanden

Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn en ZorgID (werkmaatschappij van VolkerWessels) zijn als (voorlopige) winnaars uit de bus gekomen voor de derde fase van Ittersumerlanden te Zwolle. Het betreft een prijsvraag die door Woningstichting SWZ is uitgeschreven.

1%20Zorgcomplex%20-%20Rendering%20-%20A1.jpg

Het plan

Ittersumerlanden is een laat naoorlogse wijk, gelegen in het stadsdeel Zwolle-Zuid. De gemeente Zwolle en woningstichting SWZ geven met deze opdracht verdere vorm aan de wens tot herstructurering van de wijk. De herstructurering was reeds gestart met de renovatie van de bestaande eengezinswoningen. In deze fase worden de zogeheten HAT-eenheden vervangen door:

  • 27 eengezinswoningen
  • 6 senioren / zorgwoningen
  • Ver/nieuwbouw van het Frioncomplex met 29 nieuwe appartementen

 

De opdracht is gegund op basis van de economisch meest voordelige aanbieding. Naast de financiële paragraaf werd het plan tevens beoordeeld op architectuur, plan van aanpak, communicatieplan met de omgeving en het zoveel mogelijk voorkomen van overlast. De kwaliteit van de aanbieding is derhalve in grote mate meegewogen.

 

Het eindresultaat van de stemmen van de bewoners en de stemmen van de beoordelingscommissie is dat Ufkes Apeldoorn en ZorgID de prijsvraag (voorlopig) hebben gewonnen. De wettelijke bezwaartermijn is nu ingegaan. Hierdoor kunnen de gesprekken over de formele contracten niet eerder dan medio april worden opgestart.