Zoeken
Wijthmen start bouw fase 1

Start Bouw: Het Buyten van Wijthmen

Op donderdag 25 april vierden we de start bouw van fase 1 van ‘het Buyten in Wijthmen’. Op de bouwlocatie begonnen we de bouw samen met de kopers en alle betrokken partijen.

Wijthmen start bouw wethouder

Feestelijke Start Bouw van Het Buyten in Wijthmen

De genodigden werden onder het genot van een kopje koffie en gebak welkom geheten en toegesproken door wijkwethouder Gerdien Rots van de Gemeente Zwolle. Ook de directies van Loostad Vastgoed ontwikkeling, Kreator BV en natuurlijk onze eigen directie spraken over het project. 

Wijkwethouder Gerdien Rots benoemde "Het mooie van deze ontwikkeling is dat het initiatief hiervoor bij het dorp zelf vandaan komt. Dorpsbewoners kunnen hier doorstromen binnen het dorp en er komt ruimte voor nieuwe gezinnen. Met meer woningen kan het voorzieningsniveau, waaronder o.a. de naastgelegen basisschool en de verschillende verenigingen in Wijthmen, op peil worden houden."

wijthmen ruggen
Stekker in elkaar Wijthmen Symbool

Het oude en nieuwe Wijthmen

Samen met de nieuwe bewoners en de initiatiefnemers van het project werd de start officieel bevestigd met een symbolische handeling. Hier werden twee grote stekkers in elkaar geschoven, als representatie van de eeuwige verbondenheid tussen oud en nieuw Wijthmen. 

Daarna was er ruimte voor de kopers om hun toekomstige buren te ontmoeten onder het genot van een drankje en verschillende foodtrucks. Het was een zeer geslaagde en gezellige middag!

Ufkes bouwt in de eerste fase aan 47 woningen. Dit zijn zowel vrijstaande, tussenwoningen, rijwoningen, hoekwoningen en 2 onder 1 kap woningen. Een project vol diversiteit!

Meer weten?