Zoeken

Start bouw 57 energiezuinige woningen Veenendaal

Wethouder Arianne Hollander heeft het startsein gegeven voor de bouw van 57 energiezuinige grondgebonden woningen in Veenendaal. Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft via Syntrus Achmea Real Estate & Finance 55 zeer energiezuinige woningen aangekocht. De overige 2 woningen worden verkocht aan particuliere klanten. De woningen aan de Ambachtsstraat worden ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en Boschveen Projectontwikkeling.

vw vastgoed.png

Energienotanul

De energienotanul-woningen variëren in oppervlakte tussen de 117 en 136 vierkante meter. Zij worden aangeboden in het betaalbare segment van de vrije sector huur. Bijzonder is dat de bewoners geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken. Dat komt door de zeer hoogwaardige isolatie, waaronder triple beglazing. Zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie om het huishouden te kunnen draaien. Een luchtwarmtepomp zorgt voor efficiënte opwekking van energie voor de verwarming van de woning en warm water. De traditionele gasaansluiting behoort tot het verleden.

 

Groter project

De 57 woningen in Veenendaal maken deel uit van een groter project, waarbij een voormalige school en aangrenzend industrieterrein worden herontwikkeld. De ontworpen verkaveling zoekt aansluiting bij de omliggende wijkstructuur en hersteld het ‘woonstraat profiel’. De bouw is in handen van VolkerWessels onderneming Ufkes Apeldoorn. Zij hebben de voorlopige oplevering gepland in het eerste kwartaal van 2017.

 

Bron: VolkerWessels Vastgoed