Zoeken

Stalen villa Eilanden West in Muiden biedt unieke woonbeleving

Een woning die past als een jas, waar je optimaal van de natuur kunt genieten. Dat bieden de bijzondere villa’s in de wijk Eilanden West die verrijzen op De Krijgsman Muiden. “Door de open gevels van zes bij drie meter zie je de seizoenen van dichtbij aan je voorbij trekken. Het is een schilderij van de natuur, dat elke keer anders is”, vertelt Lars Courage, architect/eigenaar van COURAGE architecten uit Apeldoorn, die de grotendeels uit staal opgetrokken woningen ontwierp.

Keyvisual.jpg
MicrosoftTeams-image (2).png

De krijgsman Muiden

Het is een bijzondere plek: midden in de natuur, aan het IJmeer, maar toch op een steenworp afstand van Amsterdam. Vroeger was hier, in Muiden, een illustere kruitfabriek gevestigd op de veengronden, nu verrijst er een prachtig nieuw, bos- en waterrijk woongebied met wijken in verschillende woonstijlen, De Krijgsman Muiden genaamd.

Verliefd op uitzicht

Eén van die wijken is Eilanden West, met 22 moderne villa’s van staal en glas, gelegen aan het water. De materialen zijn niet voor niets gekozen, legt architect Lars Courage uit. “Als iemand in de woning staat en naar buiten kijkt, moet hij helemaal verliefd worden op wat hij ziet. Door te werken met complete gevels van glas, bereiken we dat. Eigenlijk is het net of je een schilderij van zes bij drie meter in je huis hebt, waardoor je de natuur en het weer van seizoen tot seizoen kunt beleven.”

Het gebruik van staal maakt de enorme glaspartijen mogelijk en biedt nog een groot voordeel. “Met staal heb je geen dragende wanden nodig. Dat maakt het mogelijk om de woning vrij in te delen”, aldus Courage. De indeling is inderdaad niet bepaald traditioneel. Bij sommige villa’s is de living op de eerste verdieping gesitueerd, om extra van het uitzicht te kunnen genieten. De woningen zijn zo ontworpen, dat de inkijk beperkt is.

‘Daglicht komt op een bijzondere manier door de open gevel binnen. Zonder referentiekaders. Dat is spannend en bijzonder’

Lars Courage, architect

MicrosoftTeams-image (4) klein.jpg

Bijzondere gevelbekleding

De 22 woningen in de wijk Eilanden West worden door ons gerealiseerd. Het bouwteam bestaat uit een zeer gedreven projectleider, een enthousiaste werkvoorbereider, een ervaren uitvoerder en een goed op elkaar ingespeelde ploeg. De luxe villa’s worden opgetrokken uit een in het zicht blijvende staalconstructie voorzien van kanaalplaatvloeren. De gevels van de woningen zijn bekleed met voorgelakt staal of duurzaam houtcomposiet. De kozijnen zijn van aluminium. Elke woning heeft haar eigen gevelafwerking, waardoor ze verschillend zijn, maar er toch eenheid in de wijk ontstaat. Courage: “Zwart is de basiskleur, daarnaast worden woningen uitgevoerd in koperkleur of de combinatie zwart-beige. Ingetogen natuurkleuren, die goed in de omgeving passen.”

Persoonlijk indelen en inrichten

De kopersbegeleiding is in onze handen. “Vanaf de aankoop tot en met de oplevering van het nieuwe huis heb je te maken met één en dezelfde contactpersoon. Herkenbaar, makkelijk en bereikbaar”, stelt Ufkes-directeur Edwin Zeevalkink. “De persoonlijke wensen van de koper worden uitgebreid besproken. Het is mogelijk om de indeling van de woning te wijzigen of de keuken op een andere plek te realiseren. Ook wordt men bij de diverse showrooms uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken voor de afwerking van de badkamer en de keuken. Voor de uitvoering van de trap en de binnendeuren is dit zelfs online mogelijk.”

Mensen die het lastig lijkt om zo’n moderne villa in te richten, kunnen bij COURAGE aankloppen. “Of je nu een knusse inrichting wilt met veel hout of een loeistrak designinterieur: het kan allemaal. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, of voorbeelden zien van een interieurconcept, klop dan bij ons aan. 

‘De woning kan naar wens worden aangepast. Bijvoorbeeld qua indeling en afwerking van keuken en badkamer. De trap en deuren kunnen zelfs online worden gekozen.’

Edwin Zeevalkink, directeur Ufkes

MicrosoftTeams-image (3) klein.jpg

Elke dag weer cadeautje

Eigenlijk overbodig om te vermelden dat de villa’s op Eilanden West duurzaam en energiezuinig worden gebouwd. De gevels kunnen zelfs gedemonteerd en hergebruikt worden. Mooie bijkomstigheden, maar waar het echt om gaat is het woongenot, aldus Lars Courage. “Wij zijn pas tevreden als de bewoner zich het huis helemaal eigen heeft gemaakt. Als ze genieten van hoe het daglicht op die bijzondere manier door de open gevel binnenkomt. Zonder referentiekaders. Dat is spannend en bijzonder. De mensen die straks in een villa op de Eilanden West van de Krijgsman Muiden wonen, zullen steeds weer verrast worden door de vele gezichten van het weer en de seizoenen. Dat zijn de cadeautjes, elke dag opnieuw.”

Cadeautjes die volgend jaar al uitgepakt kunnen worden, want de bouwtijd van de bijzondere villa’s op de Krijgsman Muiden bedraagt ongeveer een jaar. Naar verwachting worden de eerste woningen voor Kerst opgeleverd.

De Krijgsman Muiden

Op het voormalige kruitfabriekterrein in Muiden verrijst een bijzondere woonwijk: De Krijgsman Muiden. Deze wordt ontwikkeld door KNSF Vastgoed. Er worden in totaal 1300 woningen gerealiseerd, waarvan er inmiddels 550 worden bewoond. Het plan kent verschillende delen met elk hun eigen architectuurstijl en karakter, passend bij het gebied met haar vele groen, water en cultuurhistorie. In het westelijk deel van het Kruitbos verrijzen 22 woningen in wijk De Eilanden West. Unieke villa’s met een strak ontwerp en uitzicht op de ruige natuur. De woningen zijn ontworpen door COURAGE architecten en worden gebouwd door Ufkes. Meer info: https://dekrijgsmanmuiden.nl/eilanden-west-22-moderne-villas/