Zoeken

Nieuwbouw 30 energienotanul-woningen Frankhuis in Zwolle en 12 EnergieNotaNul-woningen in Wezep

Ufkes Apeldoorn gaat in opdracht van woningcorporatie deltaWonen 30 energienotanul-woningen bouwen voor project Frankhuis in de wijk Stadshagen in Zwolle en 12 energienotanul-woningen aan de Spoorlaan in Wezep. VolkerWessels Vastgoed heeft, in samenwerking met ons, de woningen ontwikkeld.  

Zwolle1.jpg

EnergieNotaNul

Energienotanul betekent dat de energienota voor het verbruik over een geheel jaar eindigt op nul euro. De woningen wekken namelijk evenveel energie op dan ze verbruiken. Met als gevolg (netto) geen energielasten; dit is gebaseerd op normaal verbruik van 2 volwassenen en 1 kind.

 

Zeer energiezuinig

De energienotanul-woningen van VolkerWessels zijn zeer energiezuinige woningen met een zeer goed geïsoleerde schil, ventilatie met warmteterugwinning, een luchtwarmtepomp met vloerverwarming als warmteafgiftebron en een dak vol zonnepanelen.

Zwolle1.jpg

Frankhuis Zwolle

De woningen in Frankhuis die georiënteerd zijn op het zuiden worden voorzien van een veranda. Deze zorgt ook voor de benodigde energieopwekking en voor natuurlijke beschaduwing. Tevens dragen de veranda’s bij aan het sociale welzijn in de buurt.  

De woningen worden gebouwd in een bijzonder stukje in Stadshagen: op een locatie met een aantrekkelijke groene ligging aan het Frankhuispark.

wezep.jpg

Spoorlaan Wezep

De woningen in Wezep hebben hetzelfde ontwerp als de woningen in Zwolle, met uitzondering van de veranda aan de voorzijde.

deltaWonen

Dit zijn voor deltaWonen de eerste energienotanul-woningen. Hiermee wordt vooruitgelopen op de geplande energieneutrale nieuwbouw die in 2020 verplicht wordt gesteld en wordt deze ambitie ruimschoots overtroffen.

 

Sjoerd Quint, adjunct directeur deltaWonen; “Met dit project dragen we bij aan een duurzamere wereld door het beperken van co2-uitstoot, maar ook zorgt dit type woningen voor een lage energienota voor onze huurders. Betaalbaarheid en duurzaamheid gaan hiermee hand in hand!”.

Verwachte oplevering

 De planning is dat de woningen in Zwolle en Wezep medio 2015 worden opgeleverd.