Zoeken

Ketensamenwerking Ufkes Apeldoorn en Betonson Prefab BV

Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn bv en Betonson Prefab BV hebben op donderdag 27 augustus een ketensamenwerkingsovereenkomst gesloten voor het leveren van breedplaatvloeren. Jack Wirken (Commercieel Directeur Betonproducten van Betonson Prefab) en Erik Schoonhoven (Directeur van Ufkes Apeldoorn) hebben daarvoor een Ketenpartnerverklaring ondertekend en hun goedkeuring gegeven voor het werkdocument waarin de huidige werkmethodiek is beschreven en toekomstige verbeteringen en innovaties gezamenlijk worden vastgelegd.    

P1030662.JPG

Samen Slimmer Bouwen

Het nieuwe partnerschap volgt uit het VolkerWessels-brede concept Samen Slimmer Bouwen. Dit wordt bereikt door onnodige handelingen weg te nemen uit processen en deze te stroomlijnen zodat er minimale verspilling optreedt. Lean, BIM en Ketensamenwerking zijn hierin de drie pijlers.

 

De keuze voor Betonson berust op het onderlinge vertrouwen en de prettige samenwerking die de beide bedrijven afgelopen jaren samen hebben opgebouwd. Daarnaast is Betonson, net als Ufkes overtuigd van de mogelijkheden die Ketensamenwerking naast de principes van BIM en Lean kunnen bieden. Een toonbeeld hiervan is onder andere de vooruitstrevende productiefaciliteit van Betonson die grotendeels gebaseerd is op deze pijlers. Daaruit blijkt dat deze waarden in de onderneming reeds nauw verweven zijn en onderdeel uitmaken van het huidige en het toekomstige bedrijfsproces.

 

Ufkes vertrouwt erop met deze volgende stap een weer een uitstekende partner voor langere tijd aan zich te binden waardoor de stap naar continue verbetering en daarmee het Samen Slimmer Bouwen verder is ingezet. Betonson zal bij nieuwe projecten zo vroeg mogelijk worden betrokken om daar hun kennis en kunde in te kunnen zetten om daarmee het ontwerp te optimaliseren, arbeid op de bouw te reduceren en uiteindelijk naar een optimale prijs en kwaliteit te streven.