Zoeken

Frion overhandigt sleutels aan SWZ

Vandaag zijn weer twee mijlpalen behaald in de wijkvernieuwing van de Ittersumerlanden. Allereerst heeft Frion de sleutels van het pand aan de Staatsmanlaan/Keucheniusware aan SWZ overhandigd. De corporatie heeft de sleutels vervolgens aan Ufkes Apeldoorn gegeven, zodat wij een start kunnen maken met de sloop/verbouw/nieuwbouw van de woningen. De verwachting is dat over een jaar cliënten van Frion weer beschikken over de sleutel van hun vernieuwde woning. Daarnaast hebben de bestuurders de samenwerkingsovereenkomst tussen Frion en SWZ getekend.    

Ittersummerlanden-2.jpg

Laatste fase wijkvernieuwing

SWZ is samen met de gemeente Zwolle in Ittersumerlanden bezig met de derde en laatste fase van de wijkvernieuwing. In deze fase zijn in totaal 96 onzelfstandige eenheden gesloopt, de seniorenwoningen zijn opgefrist en zijn wij al ver gevorderd met de nieuwbouw van de eerste 20 eengezinswoningen en 7 appartementen. Na de zomer starten wij met het realiseren van nog zeven nieuwe eengezinswoningen aan de Staatsmanlaan. In totaal op zes verschillende locaties worden in Ittersumerlanden woningen toegevoegd.

Met de aanpak van de woningen aan de Staatsmanlaan/Keucheniusware is nu gestart met het laatste deel van de wijkvernieuwing. Het gaat hierbij om 29 appartementen.