Zoeken

Feestelijke oplevering Park Wimbledon

Met het hijsen van de vlag opende wethouder Kruijswijk van de gemeente Bloemendaal op 22 september officieel Park Wimbledon in Overveen. Waar voorheen een tennispark was, ontwikkelde Wibaut een prachtige nieuwe wijk met woningen en appartementen.  

Park wimbledon.jpg

Park Wimbledon

Park Wimbledon is een kleinschalig nieuwbouwproject op een voormalig tennispark in Overveen. Er zijn acht twee-onder-een-kappers, een half-vrijstaande woning, acht rijwoningen en twee hoekwoningen, zes appartementen en drie zelfbouwkavels. Initiatiefnemer en ontwikkelaar Ernest van der Meijde: “We zijn heel trots op dit project op deze unieke locatie. De woningen liggen midden in een woonwijk uit de jaren dertig, vlakbij het station en het centrum van Overveen. In het plantsoen kunnen bewoners elkaar ontmoeten en kinderen veilig spelen. Iedereen heeft inmiddels de sleutel en is druk aan het klussen of inrichten. Het is erg leuk om te zien dat de wijk nu tot leven komt.”

 

Van tennispark naar woonwijk

In april 2013 sloot tennispark Wimbledon in Overveen haar deuren. Eigenaar Ton Faase ging met pensioen. Ruim 80 jaar geleden is zijn vader het tennispark gestart. Het project is geacquireerd en ontwikkeld door Ernest van der Meijde als directeur en aandeelhouder van Hallvard. Het projectmanagement is verzorgd door de medewerkers van Wibaut. De architectuur van Park Wimbledon is gebaseerd op de karakteristieke eigenschappen van het Overveense straatbeeld. Het ontwerp is een eigentijdse vertaling en mede samen met de buurtbewoners tot stand gekomen.

 

Bron: www.wibaut.nl