Zoeken

Feestelijk startschot operationele invulling SSB!

Door de veranderende wereld om ons heen wordt de gehele bouwsector gedwongen zich aan te passen aan de "nieuwe" realiteit van vandaag de dag. VolkerWessels heeft hier gehoor aan gegeven met een concern breed gedragen verbeterprogramma genaamd: Samen Slimmer Bouwen, oftewel SSB. Het programma is hoofdzakelijk gericht op LEAN bouwen, BIM en ketensamenwerking. Maar SSB-verbeteringen zitten ook in kleine dingen, zoals het doorvoeren van ideeën van de werkvloer (daar zit immers onze waarde, zij maken het daadwerkelijke eindproduct) om het werk voor hen eenvoudiger en/of minder belastend te maken.

IMG_0637.jpg

Operationele invulling

Vandaag zijn Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn bv & Loostad Vastgoedontwikkeling bv gestart met de operationele invulling van het SSB-programma. De setting van deze stuurgroep is vrij breed gehouden, zo zitten we 1x per 2 weken samen met collega`s van de administratie, werkvoorbereiding, projectontwikkeling en de uitvoering bij elkaar om juist de breedte van verbetering op te zoeken en hier sturing aan te geven!

 

SSB zit dus niet alleen in het grote geheel, maar ook in kleine, ogenschijnlijk eenvoudige zaken. Al die kleine zaken bij elkaar zorgen voor continue verbeteringen, in alle geledingen van ons bedrijf. Dit doen we dus niet door harder te werken, maar door Samen Slimmer te Bouwen!