Zoeken

Dag van de Bouw

Op 1 juni 2013 vindt alweer de achtste editie van de Dag van de Bouw plaats met als thema "Het Nieuwe Bouwen". Bouwend Nederland en haar leden zorgen voor de uitvoering van deze dag. De leden van Bouwend Nederland stellen kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Iedereen van jong tot oud is welkom op deze dag. Er is namelijk voor iedereen iets te doen, te zien en te leren.   Ufkes Apeldoorn stelt dit jaar drie projecten beschikbaar om te bezoeken. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek op 1 juni aan deze open dag! Tussen 10:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom.

_172_Logo%20-%20De%20bouw%20maakt%20het%20-%20Groot_JPG_450x450.jpg
Ittersummerlanden-2.jpg

Ittersumerlanden 3e fase (Zwolle)

In opdracht van Woningstichting SWZ worden 27 woningen, 7 appartementen en de 29 zorgeenheden gebouwd. Verder krijgen 60 seniorenwoningen een flinke opknapbeurt.

 

Ittersumerlanden is een laat naoorlogse wijk, gelegen in het stadsdeel Zwolle-Zuid. Met deze opdracht geeft men verdere vorm aan de wens tot herstructurering van de wijk. De herstructurering is gestart met de renovatie van de bestaande eengezinswoningen. De opdracht is gegund op basis van de economisch meest voordelige aanbieding. Naast de kosten is het plan beoordeeld op architectuur, plan van aanpak, communicatieplan met de omgeving en het zoveel mogelijk voorkomen van overlast.

 

Adres: Staatsmanlaan/ Keucheniusware

12003 AI Blok A Noord_oost.jpg

Centrumplan 't Harde

In opdracht van Kondor Wessels Projecten & Assenberg Projecten zal Ufkes Apeldoorn de realisatie van het project Centrumplan 't Harde verzorgen. Centrumplan 't Harde is een combinatie van 111 woningen en zo'n 6.000 m² aan commerciële ruimte. Het dorp krijgt hiermee het eigentijdse, levendige en sfeervolle centrum waar het recht op heeft. De architectuur is er duidelijk op gericht het kleinschalige, dorpse karakter van 't Harde te behouden: kleine, afzonderlijke panden met een vriendelijke uitstraling.

 

In de gevels zorgen variaties in het metselwerk, raamopeningen en balkons voor de nodige diversiteit. De gekozen materialen passen perfect bij de omliggende woningen en winkels. Ook met het autoverkeer is in het plan rekening gehouden. Aan de rand van het nieuwe centrum worden twee parkeerterreinen aangelegd.

 

Het vernieuwde centrumgebied is medio 2016 gereed.

 

Adres: Oldenboschweg 1

 

1449,0 Kwadrant - standpunt_02 125dpi.jpg

Oud Seyst (Zeist)

Op het Rond wordt gewerkt aan een bijzonder project dat het centrum van Zeist op een slimme manier verfraait. Het project bestaat uit de uitbreiding van het gemeentehuis, de bouw van 33 corporatiewoningen en 67 koopwoningen, een ondergrondse parkeergarage en de inrichting van het openbaar gebied.

Het ontwerp van het gemeentehuis is duurzaam en efficiënt. De architect is hierbij zorgvuldig omgegaan met de bestaande monumentale bebouwing. Het nieuwe deel van het gemeentehuis is zo ontworpen zodat het past bij de historische delen uit 1878 en 1908 én voldoet aan de eisen van deze tijd.

De woningbouw is eigentijds en biedt lucht en ruimte. De koopblokken, aangeduid als Oud Seyst, hebben allemaal hun eigen naam. Die verwijzen naar belangrijke historische Zeistenaren.

 

Adres: Het Rond 1