Zoeken

De Bouwpas: slimmer en sneller

De administratie van arbeidskrachten op de bouwplaats leverde vaak een hoop werk en bergen papier op in de bouwkeet. Een probleem waar veel aannemers en onderaannemers bekend mee zijn. Dat moest en kon slimmer! Bij alle nieuwe projecten die Ufkes start, maken we nu gebruik van een digitaal arbeidskrachtensysteem: de Bouwpas. Dat scheelt tijd, werk en gedoe en geeft rust, terwijl de boel wel goed is geregeld.

HD1080 - 0K0A6299.jpg

Op de bouwplaats moet aan heel wat wet- en regelgeving worden voldaan. Voorheen gebeurde het registreren van arbeidskrachten met pen en papier in de bouwkeet. Dit is praktisch onmogelijk geworden door de privacywetgeving (AVG). De Bouwpas digitaliseert de processen rond WBP/VGA, WKA, WAS en WAV. Hiermee vermindert de administratieve werklast op de bouwplaats aanzienlijk. Het papierwerk in de bouwkeet of portiersloge is hiermee verleden tijd.

Eenmalige registratie

Je registreert je onderneming en arbeidskrachten eenmalig, daarna kunnen de gegevens bij volgende projecten eenvoudig worden overgenomen. Bij registratie worden jouw gegevens opgeslagen in je kluis. De gegevens van je kluis zijn herbruikbaar voor een volgend project, bij welke aannemer dan ook. Zo bespaar je veel tijd bij aanvang van de (volgende) werkzaamheden.

Sneller aan het werk

Als al je gegevens goed zijn geregistreerd in de kluis van de Bouwpas, hoeven er bij aanvang van nieuwe werkzaamheden dus geen gegevens meer in de bouwkeet te worden ingevuld, maar alleen gecontroleerd. Je arbeidskrachten kunnen (mits alles van tevoren, op je eigen tijdstip, goed is ingevuld) sneller aan het werk. Je dient de gegevens wel eerder aan te leveren dan je voorheen gewend was.

Bij alle nieuwe projecten

Het is van belang dat iedereen op de bouwplaats voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving (compliance). Daarom wordt de Bouwpas-procedure ingevoerd bij al onze projecten. Vanaf heden krijg je voor nieuwe projecten dan ook een uitnodiging om je bedrijf en arbeidskrachten te registreren in de Bouwpas.

Meer informatie

De Bouwpas is een nieuwe versie van ARSYS en werkt precies hetzelfde.

 

Meer informatie kun je vinden op: www.bouwpas.nl