Zoeken
Muiden drone overzicht

Eilanden West Muiden

22 woningen

Ufkes bouwt, in opdracht van KNSF Vastgoed, 22 luxe, moderne woningen Eilanden West in Muiden. Deze stalen villa's bieden een unieke woonbeleving

Muiden glaswand

Variatie

De woningen zijn opgebouwd vanuit verschillende basistypen. De draagconstructie heeft een open structuur, bestaande uit kolommen en liggers. Hierdoor is er met minimale aanpassingen veel variatie mogelijk. Zo wisselen we in de orientatie en indeling van de woning en houden we rekening met de privacy van de bewoners.

Moderne villa's van staal en glas, gelegen aan het water

Deze moderne wijk op het terrein van de voormalig kruitfabriek in Muiden combineert de natuurlijke omgeving en de industriele historie van de omgeving. De stalengevels wisselen van ingetogen zwart tot een houtcomposiet of de natuurlijke koperkleur. Deze stalenwanden zijn niet alleen mooi, ze creëerden ook de mogelijkheid voor veel glas en een vrije indeling binnen de woning. 

Woning met auto en groen

Stijlvolle constructie

Niet alleen de stalen gevelbekleding is bijzonder aan dit project, de zichtbare constructie is ook uniek. De woningen zijn zo ontworpen dat de stalen hoofddraagstructuur zichtbaar blijft aan de binnenkant van de woning. Dit is bijvoorbeeld te zien in de windverbanden. Om de woningen de perfecte industriële uitstraling te geven is er ook rekening gehouden met het uiterlijk van deze elementen. Zo zijn de stalen knooppunten niet alleen praktisch, maar ook esthetisch ontworpen en uitgevoerd.

Deze 22 villa’s staan in het westelijke deel van het kruitbos, op het terrein van de voormalige kruitfabriek. De woningen grenzen aan het water en er worden bomen aangeplant langs de noordelijke percelen. Het biedt een prachtige plek om te genieten van rust en natuur, met toch de stad op loopafstand.