icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Den Haag

244 appartementen, De Tuinen van Morgenstond

Her-ontwikkelen, realiseren en twintig jaar onderhouden van 244 sociale huurwoningen in de Haagse wijk Morgenstond. Een uitdagend project met een bijzondere contractsvorm. Binnen het Design, Build & Maintain-contract met woningcorporatie Staedion.    

Opdrachtgever
Woningcorporatie Staedion Den Haag
Ontwikkeling
Loostad bv Vastgoedontwikkeling
Verwachte startbouw
3e kwartaal 2017
Status
Opgeleverd

Onrendabele top

 

Samen met onze zuster werkmaatschappijen Loostad bv Vastgoedontwikkeling en IBB Kondor ontwikkelden we samen het plan. Ondanks de hoge kwaliteit en huurprijzen die niet boven de aftoppingsgrenzen uit komen, worden de appartementen gerealiseerd zonder onrendabele top. De appartementen zijn betaalbaar voor sociale klantgroepen die in aanmerking komen voor huurtoeslag.

 

De vier tuinen tussen de complexen vormen het ruimtelijk hart van het plan. De meeste appartementen grenzen zowel met de entreezijde als met de woonkamerzijde aan een tuin. Hierbij worden de openbaar toegankelijke tuinen geflankeerd door de galerij en de collectieve bewoners-tuinen door balkons. De kwaliteit van deze tuinen komt het woongenot van de complexen ten goede.