Zoeken

Start nieuwbouw voor Frion in Ittersumerlanden

Vorige week is er gestart met de nieuwbouw voor Frion aan de Staatsmanlaan in Ittersumerlanden. Het pand is ontwikkeld door zorgvastgoedontwikkelaar ZorgID, onderdeel van VolkerWessels Vastgoed. Frion gaat het pand huren van Woningstichting SWZ, die eigenaar wordt van het vastgoed.

Ittersummerlanden-2.jpg

Virtueel voorproefje

Voor de bouwvak is gestart met het slopen van de twee gebouwvleugels, waar de cliënten van Frion waren gehuisvest. Het middelste bouwdeel, waarin tot voor kort 'De Bocht' was gevestigd, wordt gehandhaafd. Er worden in totaal 29 appartementen gebouwd, verdeeld over beide zijden van dit bestaande bouwdeel.


Op 18 september jl. hebben Frion en SWZ het gebouw virtueel kunnen bekijken in het VolkerWessels Wooniversum in Nieuwegein. ZorgID en Ufkes Apeldoorn hebben medewerkers van Frion en SWZ het toekomstig gebouw getoond, met als doel het ontwerp verder te optimaliseren. Het gebouw sluit derhalve (nog) beter aan bij het toekomstig gebruik. In het Wooniversum worden door middel van state-of-the-art projectietechnieken, virtual reality en gedetailleerde computermodellen, het nieuwe gebouw op ware grootte geprojecteerd. Met een professionele 3D-bril op, kan men rondlopen in het gebouw en alle details, zoals de locatie van wandcontactdozen en radiatoren, bekijken. Daarbij is gekeken naar de gewenste inrichting en zijn de installaties hierop afgestemd.


De nieuwbouw voor Frion is onderdeel van de derde fase Ittersumerlanden. SWZ is samen met de gemeente Zwolle in Ittersumerlanden bezig met de derde en laatste fase van de wijkvernieuwing. Ook worden er door ons in de derde fase 27 eengezinswoningen en 7 appartementen gerealiseerd. Fase één en twee bestonden uit de renovatie van de bestaande eengezinswoningen.