Zoeken

Start bouw woningen Stationssingel Veenendaal

Wethouder Arianne Hollander heeft afgelopen maandag het officiële startsein gegeven voor de bouw van de woningen aan de Stationssingel. Op de voormalige CSV locatie (Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal) worden acht twee-onder-één-kapwoningen en twaalf eengezinswoningen gebouwd onder de projectnaam 'Stationssingel 1e Klas Wonen'.

Foto 4.jpg

Hollander startte het project symbolisch door het oplaten van ballonnen vanuit een kraan. Dit werd ondersteund door confetti en muziek.

De bouw van de woningen is eind dit voorjaar gestart.

 

De woningen, in een bestaande stadswijk, worden allemaal gebouwd volgens een duurzaam concept. Daarmee zijn de woningen veel duurzamer dan de wet vereist. Dit wordt gerealiseerd door het toepassen van onder meer hoogwaardige isolatie, HR ++ glas, een zuinige HR-ketel en vloerverwarming. De eigenaren van de woningen leveren hiermee een bijdrage aan een beter milieu en een gezonder leefklimaat.

 

Het project grenst aan een aantrekkelijke, brede groenstrook en er is veel licht en ruimte. De parkeerplaatsen komen op het gemeenschappelijk binnenterrein, waardoor het groene karakter van de wijk wordt gewaarborgd.