Zoeken

Feestelijke opening winkelcentrum 't Harde

De eerste fase van het nieuwe centrum in 't Harde is afgerond. Dat werd donderdag 6 maart feestelijk gevierd. Een prachtige ballonnenwand verborg tot het laatste moment de ingang van het nieuwe Winkelcentrum in 't Harde. In het bijzijn van wethouder Boukema uit Elburg, prikten wethouder Jan Polinder, Stefan Fieten (AssenBerg projecten), Henk Haklander (winkelier), en conceptontwikkelaar Dick Zandvoort van UWOON de ballonnenwand stuk. Door de bouw van het nieuwe winkelcentrum krijgt 't Harde het eigentijdse en sfeervolle winkelcentrum waar het recht op heeft. Wonen en winkelen dicht bij elkaar!   Eind 2012 werd gestart met de bouw van een complex met winkels op de begane grond en daarboven 10 huur- en 26 koopappartementen. Ontwikkelaar Centrumplan BV (KWP en Berginvest) en UWOON, die de woningen in het plan afneemt, zijn verantwoordelijk voor de totstandkoming. Het gebouw is ontworpen door Opzoom architecten en is gerealiseerd door Ufkes Apeldoorn.

opening winkelcentrum.jpg

Huurappartementen

Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd en afgelopen januari opgeleverd. In februari 2014 volgden de koopappartementen. De appartementen grenzen aan een parkeerdek wat gelegen is boven de winkelruimte waardoor een grote binnentuin is ontstaan. Het parkeerdek en de binnentuin zijn alleen voor bewoners van de appartementen toegankelijk.
 

Koopwoningen eerste fase

Van de koopappartementen zijn er een aantal verkocht, maar er is nog voldoende keus. UWOON biedt belangstellenden voor de koopwoningen de mogelijkheid een kijkje bij de modelwoning te nemen, iedere donderdagmiddag tussen 15 en 16 uur. Zij kunnen zich melden bij het informatiepunt in het winkelcentrum of anders op afspraak.

Het totale plan

Het totale centrumplan wordt in drie fases gebouwd. De tweede fase van het project is ook weer een mix van koop- en huurappartementen en liggen allemaal rondom het centrumplein. De start van dit deel van de bouw is gepland eind 2014 en de oplevering van de gehele tweede fase staat gepland voor eind 2015. De derde fase dient nog nader ingevuld te worden. Als alles volgens planning verloopt, is het vernieuwde centrumgebied medio 2016 gereed.