icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

BIM

Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn bv onderscheidt zich binnen het VolkerWessels-concern als een innovatieve en vooruitstrevende onderneming. Zo werken wij binnen de afdeling planvoorbereiding en werkvoorbereiding met de laatste technologie om te kunnen 3D-modelleren.

bim-1000x450.webp

Modellen

Wij werken onze modellen uit conform onze VolkerWessels werkmethodiek. Deze methodiek is opgezet om de kwaliteit en snelheid van een BIM-model te bewaken. Onze modellen helpen ons door middel van inzicht in het project, de samenwerking en communicatie tussen architecten, ingenieursbureaus en installateurs aan te sturen.

Onze werkmethodiek zorgt voor een slimme, snelle en doeltreffende realisatie van het ontwerpproces, de engineering en het beheer van bouwwerken. 

Open BIM

Om de samenwerking tussen architecten, ingenieursbureaus en installateurs te stimuleren is er bewust gekozen voor open BIM, dit houdt in dat alle partijen die deelnemen aan het project in hun eigen software kunnen blijven werken. Door slimme uitwisselbestanden te gebruiken wordt alle 3D-informatie van derden bij ons tot een as-build model samengebracht. Dit model bevat alle benodigde data om ook tijdens de beheerfase gebruikt te worden.

Hoofddorp BIM

Voordelen van BIM

Voordelen zijn o.a.:

  • slim en doeltreffend ontwerpen, bouwen en beheren van bouwwerken;
  • tijdsbesparing;
  • minder faalkosten;
  • beter eindresultaat.

 

Visualisatie

BIM is een manier van ontwerpen en bouwen waarbij het gebouw of constructie in een computer als 3D-model en databank wordt opgebouwd. In de bouwwereld is het maken van prototypen bijna niet mogelijk. De bouw zelf is meteen het prototype, dit werkt fouten en dus kostenoverschrijding in de hand.

 

Door de structuur van de software kan bij BIM ook calculatie- en rekensoftware worden gekoppeld aan het model. Tevens is het mogelijk om de factoren tijd en kosten mee te nemen (4D respectievelijk 5D). Hierdoor wordt het mogelijk om de opbouw en de kosten van een gebouw of constructie te visualiseren en te analyseren.