HomeExpertiseSamen Slimmer Bouwen

Samen Slimmer Bouwen

 

Binnen Ufkes Apeldoorn is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om onze bedrijfsprocessen te optimaliseren en bedrijfscontinuïteit te garanderen. Dit doen wij middels het binnen VolkerWessels breed gedragen verbeterprogramma genaamd Samen Slimmer Bouwen (SSB). Het programma is gebaseerd op de technieken en het gedachtegoed van Lean, Bouw Informatie Management (BIM) en ketensamenwerking. Samen met onze bouwpartners en medewerkers streeft Ufkes Apeldoorn naar het realiseren van meerwaarde en klantverwondering, gebaseerd op een langdurige relatie. Door toepassing van vernieuwende denk- en werkwijzen zijn wij in staat sneller te leren en kennis beter borgen. Dit met verhoogde productiviteit én een verbeterd proces met minder verspillingen en faalkosten tot gevolg.

SSB

Kortere doorlooptijd

Hierdoor realiseert Ufkes Apeldoorn een aantoonbaar kortere doorlooptijd voor zowel ontwerp, voorbereiding en productie, wordt de kwaliteit van het geleverd product verhoogd en blijft de kostprijs gewaarborgd. Meer informatie over deze werkwijze is te vinden op www.samenslimmerbouwen.com waar o.a. het referentieproject Bunschoterplein Ede wordt toegelicht! 

 

Ufkes Apeldoorn heeft de ambitie om met opdrachtgevers, adviseurs en bouwpartners uit de waardeketen het totale proces van ontwerp tot uitvoering te doorlopen en verspillingen te benoemen en te elimineren. Hiermee willen wij integrale kostprijsverlaging en doorlooptijdverkorting bereiken met klantverwondering als ultiem doel.

 

Om klantverwondering te bereiken is het betrekken en ondersteunen van de werkvloer essentieel. Het zijn namelijk de medewerkers van Ufkes Apeldoorn en haar bouwpartners die de werkelijke klantwaarde leveren: zij geven vorm en gevoel aan het uiteindelijk eindproduct. Het verkrijgen en doorvoeren van ideeën van de werkvloer moet daarom zo eenvoudig mogelijk zijn. En met die gedachte hebben we op elke bouwplaats en op kantoor zogenaamde verbeterborden geplaatst. Met deze borden is een platform voor verbetering gecreëerd dat wordt uitgedragen door de zogenaamde SSB-verbetercoaches. De verbetercoaches hebben daarbij de taak meegekregen de organisatie te vertegenwoordigen, medewerkers te begeleiden en verbeterideeën te coördineren.

 

Kortom:

 

Samen gaan wij voor het beste resultaat in de beleving van onze klanten, partners en medewerkers, met als insteek een langdurige relatie op basis van vertrouwen en openheid.

 

Slimmer worden wij door vernieuwend te denken én werken en daarbij continu te blijven investeren in verbetering en kennismanagement.


Bouwen doen we eerst virtueel alvorens we daadwerkelijk beginnen met de realisatie van het project, waardoor we steeds minder hoeven te improviseren.

 

BIM

Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn bv onderscheidt zich binnen het VolkerWessels-concern als een innovatieve en vooruitstrevende onderneming. Zo werken wij binnen de afdeling planvoorbereiding en...

Lees meer
+