icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Ufkes als werkgever

Werken bij bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn BV betekent werken bij een gerenommeerd Apeldoorns familiebedrijf. Elke dag weer bouwen wij met passie en respect, samen met onze medewerkers, aan prachtige projecten zonder de leefomgeving uit het oog te verliezen. Bij Ufkes kun je groeien in je functie. Ook kun je ervoor kiezen om tijdens een traineeship alle facetten van ons bedrijf te doorlopen voordat je kiest welke functie het beste bij jou past.

Ufkes Apeldoorn is onderdeel van Volker Wessels, een koploper in de bouw. Dat betekent dat je bij een van de grootste familiebedrijven in de bouw werkt. Ben je nog geen 35 jaar, dan kun jij je aanmelden voor Jong Volker Wessels. Tijdens allerlei netwerk- en kennisbijeenkomsten ontmoet je zo regelmatig andere jonge collega’s uit het hele concern. 

 

Meer weten? In een aantal korte interviews met onze mensen, misschien wel jouw nieuwe collega's, lees je meer over hun werkzaamheden, ambities en waarom zij hebben gekozen voor Ufkes Apeldoorn.

nieck-2.jpg

Nieck Bouwhuis

Nieck is in 2018 begonnen met zijn afstudeerstage bij BVGO-NO. Na zijn afstuderen volgde hij een traineeship bij Goossen te Pas Bouw in Enschede op de afdeling calculatie, en bij Bouwbedrijf Wessels Rijssen als werkvoorbereider. Hij werkte onder andere mee aan de verbouw van winkelcentrum de Oranjerie in Apeldoorn. Inmiddels werkt Niek alweer een jaar op de Planvoorbereiding bij Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn BV.

 

Op welk project ben jij het meest trots?

“De Hofbadtoren is een prachtig groot complex. De Hofbadtoren wordt gebouwd volgens de voorwaarden van UAVGC. Ufkes neemt een gedeelte van de planvoorbereiding voor zijn rekening, de uitvoering wordt door Wessels Zeist gedaan en de projectontwikkelaar is VolkerWessels collega-bedrijf Loostad Projectontwikkeling. Met al deze collega’s maken wij het mogelijk dat er over anderhalf jaar een prachtig complex staat met in totaal 162 sociale huurappartementen.”

 

Waar kijk jij naar uit als je naar je werk gaat?

“De diversiteit van mijn functie vind ik geweldig. Ik werk aan een verscheidenheid van projecten waaronder bijvoorbeeld Haagstede en Hofbadtoren. Woningbouw, hoogbouw, houtbouw, verschillende opdrachtgevers… Elke dag is anders, dat maakt deze functie afwisselend en uitdagend.”

 

Wat heeft VolkerWessels voor jou betekend in je loopbaan?

“Ik krijg de kans om mijn ambities na te jagen en de juiste begeleiding om daar invulling aan te geven. Sins 2019 werk ik bij Ufkes Apeldoorn op de afdeling planvoorbereiding en ik ben vrijwel meteen toegevoegd aan het projectteam van de Hofbadtoren.”

 

Wat beteken jij voor VolkerWessels?

“Als planvoorbereider geef ik vorm aan bouwplannen die passen binnen de eisen van de opdrachtgever en de stedenbouwkundige kaders. Uiteraard let ik er daarbij op dat ze haalbaar en maakbaar zijn voor ons als bouwbedrijf.”

 

Wat is de kracht van VolkerWessels?

“De kracht van VolkerWessels is dat alle disciplines die nodig zijn voor het bouwproces intern binnen handbereik zijn. Iedere werkmaatschappij heeft zijn eigen specialisatie en dat betekent dat alle kennis binnen het VolkerWessels netwerk aanwezig is en dat iedereen daarover kan beschikken.”

 

Met welke collega’s en bedrijven werk jij vaak samen?

“Intern werk ik samen met collega’s van de afdelingen BIM, calculatie, projectleiding/uitvoering en werkvoorbereiding. Extern heb ik contact met de opdrachtgever, dat zijn voornamelijk projectontwikkelaars.”

 

Hoe maak jij morgen mogelijk?

“Mijn doel is het creëren van een goede balans tussen de verschillende belangen en partijen, zodat wij na afloop allemaal trots kunnen zijn.”

 

Waar sta jij over 5 jaar?

“Dan ben ik een volwaardig planvoorbereider.”

merve.jpg

Merve Arslanoglu

Merve is begonnen als trainee bij Ufkes Apeldoorn. Na een stage op de afdelingen calculatie, werkvoorbereiding en de uitvoering weet ze dat haar hart ligt bij de coördinatie van een geheel project. Haar ambitie is om over een paar jaar binnen Ufkes als projectleider te werken.

 

Op welk project ben jij het meest trots?

“De Zaanse Oever, en dan voornamelijk het BIM-traject in de voorbereiding van het project. Het is mijn eerste volwaardige project en een BIM-traject vraagt een heel andere manier van werkvoorbereiding dan ik gewend ben. Het is fantastisch om vanuit BIM de coördinatie te doen en de onderaannemers aan te sturen. Vooral de controle die je op deze manier over de werkzaamheden hebt, bevalt mij. Omdat het mijn eerste project is, heb ik veel begeleiding gekregen van de Projectleider van dit project René Roelofs, en collega Jan Westerink die al meer ervaring heeft met BIM.”

 

Waar kijk jij naar uit als je naar je werk gaat?

“De diversiteit van mijn functie. Geen dag is hetzelfde en de werkzaamheden zijn heel divers. De ene dag zit ik op kantoor tekeningen te boordelen, de andere dag ben ik op de bouwplaats.”

 

Wat heeft VolkerWessels voor jou betekend in je loopbaan?

“Alles eigenlijk, dit is mijn eerste baan.” 

 

Wat beteken jij voor VolkerWessels?

“Ik denk dat is als vrouw in de techniek bij Ufkes Apeldoorn zorg voor een frisse blik in het bouwproces op kantoor en op de bouwplaats.”

 

Hoe beschrijf jij de sfeer binnen VolkerWessels?

“Ik werk in een projectteam en ik merk dat wij elkaar heel goed aanvullen. De betrokkenheid bij elkaar is groot. Daar kan ik van genieten.”

 

Met welke collega’s en bedrijven werk jij vaak samen?

“Ik werk samen met de andere leden van het projectteam waar ik deel van uit maak. En voor het project Zaanse Oever waar ik nu aan werk heb ik veel samengewerkt met Reinaerdt deuren.”

 

Hoe zie jij duurzaamheid terug in je werk?

“Wat mij betreft is duurzaam bouwen mogelijk met een goede doordachte planning.”

 

Waar sta jij over 5 jaar?

“Ik wil graag binnen Ufkes Apeldoorn doorgroeien naar projectleider.”

 

jan westerik.jpg

Jan Westerink

Voor Jan bij Ufkes in dienst kwam, heeft hij een aantal jaren bij Schutte Bouw in Zwolle gewerkt als werkvoorbereider.

 

Op welk project ben jij het meest trots?

“Ik ben in juni 2018 toegevoegd aan het projectteam Sysseltse Lanen en dat vind ik een donders mooi project. Het zijn prachtige woningen, seriematig gebouwd, maar allemaal met een eigen architectuur. Sinds vorig jaar ben ik projectleider van een project in Zwolle. Ik heb heel veel energie gestoken in het voortraject en ik merk nu dat ‘het treintje loopt.’ Iedereen heeft profijt van de goede voorbereiding en dat is mooi om te zien.”

 

Waar kijk jij naar uit als je naar je werk gaat?

“Het werken aan een aantal projecten tegelijk maakt mijn functie interessant en divers. Het mooiste vind ik het om naar een project te kijken en toch het gezamenlijke belang niet uit het oog te verliezen.”

 

Wat heeft VolkerWessels voor jou betekend in je loopbaan?

“Ik krijg de kans om door te groeien naar projectleider en word daarin goed begeleid. Wekelijks heb ik een coachgesprek met een collega projectleider en heel regelmatig evalueer ik mijn taken met de directie.”

 

Hoe beschrijf jij de sfeer binnen VolkerWessels?

“De laatste jaren is er veel energie gestoken in het bouwen van hechte teams en ik denk dat dat zeker gelukt is.”

 

Hoe maak jij morgen mogelijk?

“Ik vind het geweldig dat VolkerWessels personeel de gelegenheid biedt om te investeren in een gezonde lifestyle. Ik doe dit jaar voor de tweede keer mee aan de triatlon in Holten.”

 

Waar sta jij over 5 jaar?

“Ik hoop dat ik dan binnen Ufkes ben doorgegroeid tot projectleider.”