HomeOver onsOnze werkwijze

Onze werkwijze

Hoge kwaliteit en hoog wooncomfort

Naast woningbouw en duurzame renovatie en transformatie ligt een van onze expertises in conceptueel "seriematig" bouwen. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit van de bouw met daarbij een schat aan mogelijkheden tot variëteit in het ontwerp. In deze woningen en appartementen waar het draait om levenskwaliteit is het prettig wonen. Voordelen van conceptueel bouwen zijn bijvoorbeeld hoge kwaliteit, snelle doorlooptijd, minimale voorbereidingstijd en uiteindelijk hoog wooncomfort voor de gebruikers.

 

Een andere expertise bouwen wij voor het hogere segment ook traditionele "seriematige" woningen/appartementen. Bij deze woningen kunnen wij nog meer inspelen op de individuele klantwensen voor zowel het interieur als het exterieur van de woningen.

Bouwteam

Vanaf het allereerste begin in een project trekken wij samen op met onze klanten die we als onze partners zien. Wij denken proactief mee en nemen een positief-kritische houding aan. Op deze manier weten we de faalkosten te verminderen en een tijdsbesparing te realiseren.

 

Juist doordat wij al aan de voorkant bij een project betrokken zijn, is het mogelijk om in een vroeg stadium eventuele problemen te herkennen en vroegtijdig aan te pakken. Wij sturen vanaf het begintraject op het gehele proces: van begeleiding van het bouwteamtraject en vergunningstraject tot het verzorgen van BIM modellen in elke fase van het bouwproces. We denken mee in constructieve- en kostenbesparende oplossingen. Uiteraard kunnen duurzaamheidsoplossingen al vanaf de ontwerpfase worden opgepakt.

Projectteams

Ook intern richten wij vanaf het allereerste begin van een project een projectteam op voor onze partners. Hierbij staat de klant voorop. Dit projectteam bestaat uit een werkvoorbereider/planvoorbereider, een projectleider, een kostendeskundige, een kopersbegeleider, een modelleur, een uitvoerder en een van de directieleden. Zij zitten samen aan tafel om de klantwens van ontwikkeling tot en met de realisatie en onderhoud gedegen vorm te geven en uit te voeren.

Kopersbegeleiding

Ufkes Apeldoorn staat voor professionele coördinatie en vakkundige klantgerichte kopersbegeleiding. Met een eigen vast team bestaande uit drie ervaren kopersbegeleiders kunnen wij via korte lijnen de wensen van de eindgebruikers vertalen naar concrete plannen en de technische uitwerking hiervan.

BIM / LEAN

Zowel in onze werk- als projectvoorbereiding maken wij gebruik van BIM (Building Information Modelling) om onze doelen te realiseren. met deze manier van werken, ontzorgen wij onze opdrachtgevers zo breed mogelijk. Bij projecten passen wij samen met onze partners de LEAN-principes toe. Partnership en ketensamenwerking leiden in onze beleving tot significante (faal)kostenbesparing, een uitmuntend eindproduct, snellere doorlooptijden en minimale nazorg na oplevering. Kortom; een win-win situatie.

 

 

+