icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-instagram icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Geschiedenis

Het familiebedrijf Ufkes & Ufkes, opgericht eind jaren '60 door het echtpaar Ufkes, bestond in eerste instantie uit een makelaarskantoor en ontwikkelingsmaatschappij.

pand oud.png

1976 - Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn BV

In 1976 werd het bouwbedrijf opgericht. Eerst op de benedenverdieping van het woonhuis van de familie Ufkes aan de van Hasseltlaan in Apeldoorn, later verhuisde het bedrijf naar de Lage Brink 9. Best bijzonder is het feit dat bouwmaatschappij Ufkes de leiding had van een  vrouwelijke directeur, mvr Ufkes. Eerlijk en doortastend stond zij jarenlang haar mannetjes in deze typische ‘mannenwereld’. Het makelaarskantoor ging op in Loostad projectontwikkeling. Ufkes Bouwmaatschappij en Loostad projectontwikkeling zijn twee autonome bedrijven die tot op de dag van vandaag nauw samenwerken.

bouwplaats.png

Eind jaren 70 - Timmerfabriek

Eind jaren 70 werd de timmerfabriek opgericht. Menig timmerman in Apeldoorn is hier zijn carrière begonnen! In de timmerfabriek werden volledige kozijnen en prefab elementen gebouwd die kant en klaar werden aangeleverd op de bouw. Door prefab te bouwen, werd het bouwproces op de bouw aanzienlijk versneld.

Begin jaren 80 - Eerste modelwoning

Begin jaren 80 werd de eerste modelwoning aan de lage Brink gebouwd om de kopers een indruk te geven van de omvang van hun huis. Deze huizen werden gebouwd aan de Jachtlaan bij de rotonde van de Prins Willem Alexanderlaan.

bouwplaats 1.png

Eind jaren 80 - Leerling bouwplaats

Eind jaren 80 opende de leerling-bouwplaats, waar jongen jongens opgeleid werden tot volwaardige vaklieden.

1984 - Overgenomen door de Wessels groep

In 1984 werd Ufkes Apeldoorn overgenomen door de Wessels Groep welke later opging in VolkerWessels.

Klaar voor de toekomst, de 21e eeuw

In 2001 verhuisde het bedrijf naar de Boogschutterstraat 44. Een memorabel moment, want bij de opening werd de sleutel gebracht door een parachutist. Met de sleutel opende burgemeester De Graaf de deur voor het eerst.

2021 - Directie

In 2021 bestaat de directie van Ufkes Apeldoorn uit Henk Leenders en Edwin Zeevalkink. Het bedrijf is gereorganiseerd en dit zorgt voor een nieuwe boost binnen de organisatie. Processen worden gestructureerd en er wordt gewerkt met nieuwe technologieen. Allemaal volgens het LEAN principe.

Pand Ufkes Apeldoorn

Ook een mooie binnenkant

Het bedrijf staat en nu is het tijd om ook de binnenkant aan te pakken. De 'ouderwetse' inrichting krijgt een nieuw jasje en de binnenkant van het kantoor wordt getransformeerd naar 'het nieuwe werken'.