icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Brahmslaan Leiden

Sociale Huur en Duurzaamheid komen samen in project Brahmslaan in Leiden. In opdracht van Woningcorporatie Ons Doel in Leiden en in samenwerking met Sustay bouwde Ufkes aan 23 appartementen en 2 studio's in CLT.

Opdrachtgever
Ons Doel
Ontwikkelaar
Sustay
Start Bouw
2021
Status
Opgeleverd

Hout Bouw

CLT staat voor Cross Laminated Timber oftewel, kruislings verlijmde houten platen. Door de samenstelling van minimaal 3 houten platen hebben verschillen in temperatuur en vocht weinig effect op het materiaal. Daarnaast is er door het gebruik van hout minder C02 uitgestoten en meer opgeslagen. Een duurzaam project!

Locatie

De woningen zijn gerealiseerd op een mooie plek in Fortuinwijk in leiden, op loopafstand van scholen en winkels. De oude leegstaande gymzaal is verruild voor 23 appartementen en 2 studio’s, in combinatie met veel groen.