HomeMVO Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid is uiteraard meer dan aandacht voor het milieu. Belangrijk is ook het bieden van een veilige werkomgeving aan medewerkers en onderaannemers. Duurzaamheid impliceert ook dat je als bedrijf een positieve bijdrage levert aan de maatschappij.

 

Zowel VolkerWessels als Ufkes Apeldoorn hebben het onderwerp duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Corporate Responsibility binnen VolkerWessels staat voor het nemen van verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan de markt, medewerkers, milieu en samenleving. VolkerWessels stelt elk jaar een duurzaamheidsverslag op.

 

Klik hier voor de Corporate Responsibility Monitor 2012

Duurzaam Bouwen

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning of bedrijfspand die zo lang mogelijk kan voldoen aan onze woon- en werkbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, maar ook met de open ruimte. Duurzaam bouwen vraagt met andere woorden om een integrale aanpak waarbij je bewust en vooraf keuzes maakt.

 

De bouw begint bij een duurzaam ontwerp waar bijvoorbeeld middels zongericht bouwen de passieve zonne-energie optimaal wordt benut. Verder kun je denken aan isolatievoorzieningen met een hoge isolatiewaarde om de stookkosten te drukken. Energiezuinige cv-installatie en/of toepassing van zonnepanelen en andere energie winnende of -besparende installaties. Maar je kan nog veel verder gaan door bijvoorbeeld duurzame apparaten te installeren zoals een warmtepomp. Op water kan ook worden bespaard door bijvoorbeeld het hemelwater op te vangen, én misschien wel zelf zuiveren via een rietveld in de tuin.

Duurzaamheid niet synoniem aan duur

Ufkes Apeldoorn heeft aandacht voor duurzaamheid en procesoptimalisatie met als doel projecten op te leveren van goede kwaliteit, die toekomstbestendig zijn en tegen concurrerende prijzen. Wij denken mee in constructieve- en kostenbesparende oplossingen zonder de architectuur aan te tasten. Uiteraard kunnen duurzaamheidsoplossingen al vanaf de ontwerpfase worden opgepakt.

 

Onze projecten bewijzen dat duurzaamheid niet synoniem is aan duur. Dankzij het PlusWonenconcept en SmartConceptBuilding blijven de kosten concurrerend. Dat maakt duurzaam bouwen voor de opdrachtgever mogelijk en ook de koper van een woning en/of eigenaar van een bedrijfspand profiteren van een laag energieverbruik en dito lasten.

+