icon-arrow-right
HomeExpertiseConcept PlusWonen

Bouwen zonder beperkingen

PlusWonen staat voor bouwen met eindeloze mogelijkheden. Dat heeft alles te maken met de grote flexibiliteit van het concept dat continu doorontwikkeld wordt. Daardoor heeft het zich de laatste jaren kunnen bewijzen in zeer uiteenlopende projecten. Uitbreiding of inbreiding, kleine of grote series, appartementen of grondgebonden woningen, óók wanneer de budgetten krap zijn: PlusWonen biedt een betaalbare maatwerkoplossing. Een visueel aantrekkelijke oplossing bovendien, want de architectonische vrijheid binnen het PlusWonen-concept is groot.

Logo Pluswonen-FC.jpg

Totaalconcept

PlusWonen biedt als totaalconcept een allesomvattend antwoord op de vragen van de Nederlandse woningbouw. De beperkte fysieke ruimte, oprukkende verstedelijking, veranderende bevolkingssamenstelling: PlusWonen heeft er door zijn veelzijdigheid en flexibiliteit een oplossing voor. De centrale ambitie van VolkerWessels met het concept is het garanderen van levenskwaliteit. Duurzaamheid maakt daarvan een belangrijk onderdeel uit. Maar het gaat heel wat verder dan energiebesparing, CO2-reductie of verantwoord grondstoffengebruik. Voor onze opdrachtgevers willen we woningen realiseren die de gehele omgeving ten goede komen; en voor de bewoners willen we een gezonde, veilige en comfortabele leefomgeving creëren. Een waarde toevoegende optelsom van individuele, maatschappelijke en ecologische factoren.

 

PlusWonen is een slim totaalconcept en in de loop der jaren uitgegroeid tot een waardevolle bouwsteen voor de stad van de toekomst. Het integreert elk facet dat voor ontwikkeling en uitvoering van woningbouw van belang is, en geeft alle ruimte om in te spelen op de wensen van de woonconsument. Ieder soort woning is mogelijk – van grondgebonden tot appartement – waardoor alle denkbare doelgroepen bediend kunnen worden. Daarmee schept PlusWonen de creatieve ruimte om actief in te springen op maatschappelijke tendensen, zoals de wens van ouderen om langer thuis te blijven wonen en de steeds hogere eisen aan een gezond woonklimaat.

Betrouwbaar, van VolkerWessels

PlusWonen is een concept van VolkerWessels. Zo kunnen de werkmaatschappijen van VolkerWessels de woningen volgens het PlusWonen-concept aanbieden met de maatwerkservice van een kleine organisatie. Tegelijk profiteren wij van de expertise van het grote concern en de ervaring van collega's. Jaarlijks worden er circa 700 woningen met het concept gerealiseerd.

Een toekomst vol Mooie Ontwikkelingen

PlusWonen is een uniek concept om de uitdagingen in de bouw aan te gaan. Uniek, omdat het met al zijn veelzijdigheid in staat is maatwerkoplossingen te bieden bij tal van vragen over uitleglocaties, binnenstedelijke ontwikkelingen, grote series, kleine aantallen, starters, doorstromers, senioren. Appartementen, rijwoningen, vrijstaande villa's. Klassiek of zeer eigentijds. De ontwerp-, toepassings- en duurzaamheidsmogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd. Voor ieder stedenbouwkundig plan heeft PlusWonen een pasklaar antwoord. Een antwoord waarin altijd betaalbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid doorklinken.

Waarom Pluswonen?

  • een door en door beproefd bouwconcept
  • beheersbaar proces
  • hoge bouwsnelheid
  • passend voor iedere ontwikkelvraag
  • lage bouwprijs, slimme prijsopbouw
  • aanpasbaar aan de duurzaamheidsambities
  • EPC 10% beter dan de norm, minimaal 0,54 tot energieneutraal 
  • flexibel in typologie, plattegrond en uitstraling
  • 30% minder afval dan een traditioneel woningbouwproject

 

Ontwikkelingen met PlusWonen komen tot stand aan de hand van een overzichtelijk stappenplan. Zo is het mogelijk díe keuzes te maken die het best aansluiten op de uitgangspunten van het project met behoud van alle voordelen van PlusWonen als duurzaam bouwconcept. Het resultaat: betaalbare en duurzame woningen met een geheel eigen gezicht.

 

 

Klik hier voor meer informatie over PlusWonen.

 

 

Bepalende  keuzes

Stap voor stap naar woningen met een eigen uitstraling

U bepaalt zelf de invulling van het stedenbouwkundig plan. Appartementen of grondgebonden woningen, vrijstaande, twee-onder-één-kap- of rijwoningen, een één-kamerappartement of een luxe penthouse, een gebouw met drie of tien verdiepingen: alles is mogelijk.

 

Het stedenbouwkundig plan wordt vertaald naar concrete woonhuizen en appartementen, die u vervolgens naar wens uitgebreid kunt 'configureren' voor het toekomstig gebruik van de bewoners.

 

Eén van de fundamenten van PlusWonen is duurzaamheid. Door de keuzes die voor uw project maakt, komt u tot het duurzaamheidsniveau dat past bij uw ambities, zoals energienotanul of nul-op-de-meter.

 

De woningen kunnen worden verbijzonderd met een uitgebreide keuze aan opties (extern of intern) en afwerkpakketten. Ook de koper van de woning kan hierover in een later stadium nog beslissen.

 

Niet alleen architectonische vrijheid, u kunt ook zelf uw architect kiezen. Zo ontwikkelt u altijd woningen die perfect passen bij het beeldkwaliteitsplan en de doelgroep.

 

Er wordt veel aandacht besteed aan informatievoorziening aan de toekomstige bewoners. Zij krijgen uitgebreid advies en kunnen zich bovendien een realistisch beeld vormen van hun woning in het belevingscentrum Wooniversum in Nieuwegein.

 

De daadwerkelijke bouw van de woningen verloopt snel, volgens een efficiënt en bewezen proces dat continue wordt geoptimaliseerd. Daarbij zorgt doordachte kwaliteitsborging voor aantoonbare zekerheid en minimale faalkosten.

 

PlusWonen voorziet ook in beheer en onderhoud van het gerealiseerde vastgoed. U krijgt daarvoor een arrangement op maat met alle gewenste garanties en zekerheden.

 

Meer informatie vindt u op de website van PlusWonen.

Ook kunt de brochures over PlusWonen hieronder downloaden.

 

+