HomeDuurzaamheidPluswonen & Climate Ready

Bouwen zonder beperkingen

PlusWonen staat voor bouwen met eindeloze mogelijkheden. Dat heeft alles te maken met de grote flexibiliteit van het concept dat continu doorontwikkeld wordt. Daardoor heeft het zich de laatste jaren kunnen bewijzen in zeer uiteenlopende projecten. Uitbreiding of inbreiding, kleine of grote series, appartementen of grondgebonden woningen, óók wanneer de budgetten krap zijn: PlusWonen biedt een betaalbare maatwerkoplossing. Een visueel aantrekkelijke oplossing bovendien, want de architectonische vrijheid binnen het PlusWonen-concept is groot.

Een duurzame manier van bouwen

PlusWonen is een kostenvriendelijke manier van bouwen die een oplossing op maat biedt. ClimateReady, het energieconcept van VolkerWessels, is geïntegreerd in het PlusWonenconcept. De EPC van PlusWonen is daarom altijd minimaal 10% lager dan de wettelijke norm. De energieprestaties kunnen echter nog meer verbeterd worden door te kiezen voor aanvullende voorzieningen. Die kunnen betrekking hebben op de thermische schil, maar ook op duurzaamheid bevorderende installaties. Uiteindelijk is het mogelijk uit te komen bij een energieneutrale woning. Voor VolkerWessels en Ufkes Apeldoorn gaat duurzaamheid echter verder dan de EPC-norm. Dit komt naar voren door keuzes die gemaakt worden op het gebied van onder andere duurzaam materiaalgebruik, duurzaam samenwerken en duurzaam grondstoffenbeheer.

Betrouwbaar, van VolkerWessels

PlusWonen is een concept van VolkerWessels. Zo kunnen de werkmaatschappijen van VolkerWessels de woningen volgens het PlusWonen-concept aanbieden met de maatwerkservice van een kleine organisatie. Tegelijk profiteren wij van de expertise van het grote concern en de ervaring van collega's. Jaarlijks worden er circa 700 woningen met het concept gerealiseerd.

Een toekomst vol Mooie Ontwikkelingen

PlusWonen is een uniek concept om de uitdagingen in de bouw aan te gaan. Uniek, omdat het met al zijn veelzijdigheid in staat is maatwerkoplossingen te bieden bij tal van vragen over uitleglocaties, binnenstedelijke ontwikkelingen, grote series, kleine aantallen, starters, doorstromers, senioren. Appartementen, rijwoningen, vrijstaande villa's. Klassiek of zeer eigentijds. De ontwerp-, toepassings- en duurzaamheidsmogelijkheden zijn vrijwel onbegrensd. Voor ieder stedenbouwkundig plan heeft PlusWonen een pasklaar antwoord. Een antwoord waarin altijd betaalbaarheid, leefbaarheid en duurzaamheid doorklinken.

Waarom Pluswonen?

  • een door en door beproefd bouwconcept
  • beheersbaar proces
  • hoge bouwsnelheid
  • passend voor iedere ontwikkelvraag
  • lage bouwprijs, slimme prijsopbouw
  • aanpasbaar aan de duurzaamheidsambities
  • EPC 10% beter dan de norm, minimaal 0,54 tot energieneutraal of passiefhuis
  • flexibel in typologie, plattegrond en uitstraling
  • 30% minder afval dan een traditioneel woningbouwproject

 

Ontwikkelingen met PlusWonen komen tot stand aan de hand van een overzichtelijk stappenplan. Zo is het mogelijk díe keuzes te maken die het best aansluiten op de uitgangspunten van het project met behoud van alle voordelen van PlusWonen als duurzaam bouwconcept. Het resultaat: betaalbare en duurzame woningen met een geheel eigen gezicht.

 

 

Klik hier voor meer informatie over PlusWonen.

 

Klik hier voor meer informatie over ClimateReady.

+